https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nižja koncesnina pripomogla k vzpostavitvi pogojev za višje plače zaposlenim v družbi Sava Turizem d.d.

29.12.2017 ob 11:10  

S tem, ko je Vlada Republike Slovenije pred kratkim določila faktor izhodiščne vrednosti enote posebne rabe vode za zdravilišča v vrednosti 0,6 (faktor D), so bili v družbi Sava Turizem d.d. ustvarjeni pogoji za povišanje plač zaposlenim v gostinski in turistični dejavnosti. Del povišanja plač bo namreč omogočila prav nižja koncesnina, ki jo je zagotovil sprejeti nižji faktor od prvotno predlaganega (1) in ki jo bodo destinacije Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj, Zdravilišče Radenci in Terme Lendava) v letu 2018 plačevale državi za uporabo termalne vode.


Plače v družbi Sava Turizem d.d. se bodo na vseh šestih turističnih destinacijah povišale s 1. 1. 2018. 

»Zadovoljni smo, da smo uspeli prepričati vlado o še sprejemljivi vrednosti faktorja D. Za leto 2018 postavljena vrednost faktorja na 0,6 je za poslovanje destinacij in celotne skupine Sava Hotels & Resorts bolj vzdržna od prvotno predlagane. Sredstva iz naslova nižjih koncesnin bodo pri nas namenjena zvišanju plač zaposlenim, ki opravljajo nosilne poklice v naši dejavnosti. V preteklih letih so pomembno pripomogli k dobrim poslovnim rezultatom naše družbe in so si to tudi zaslužili,« sporočajo iz družbe Sava Turizem d.d.

Terme 3000

Plače se bodo zaposlenim v gostinski in turistični dejavnosti v družbi Sava Turizem d.d. z letom 2018 sicer že povišale na osnovi konec novembra podpisanega aneksa h kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma Republike Slovenije. A povišanje bo pri največjem ponudniku turističnih storitev v Sloveniji tudi zaradi nižjih koncesnin še višje kot ga določa omenjena kolektivna pogodba. Vodstvo družbe in sindikat sta se namreč dogovorila o še dodatnem dvigu plač v četrtem in petem tarifnem razredu, kamor spada večina zaposlenih, ki opravljajo nosilne poklice v družbi.

Terme Lendava

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.