https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Alen Nemec: V življenju ni omejitev, vse je le v naših glavah

30.12.2017 ob 7:00  

Sedemindvajsetletnik iz Murske Sobote je v mesecu septembru izdal prvi del fantazijske trilogije o Mečevalcu z naslovom »Vstajenje Mečevalca.«


Alen Nemec je magister razrednega pouka in letošnji dobitnik priznanja Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo mladih ustvarjalcev na področju kulture.

V čas iskanja zaposlitve napisal večino romana

Velik ljubitelj zgodovinskih in fantazijskih filmov ter serij, predvsem »Igre prestolov« in »Gospodarja prstanov«, je po končanem študiju, leta 2016, bil nekaj časa brez zaposlitve. Svoj prosti čas pa je tako izkoristil za pisanje romana.

Uvodne besede romana je sicer prvič zapisal v sredini leta 2013, ko je napisal le nekaj odlomkov. Večino romana pa je napisal leta 2016, ko je pisal po več ur na dan, tudi tri do štiri ure, in kot pravi, je razvil neki svoj stil pisanja.

Navdih za približno 340 strani dolgi roman je dobil ob gledanju fantazijskih serij. »Sem človek, ki ima precej domišljije« pove Nemec in ta bujna domišljija ga je pripeljala do tega, da je napisal zgodbo o Mečevalcu, ki je izmišljeni lik. Prvi del fantazijske trilogije o Mečevalcu, ki je pozitivni lik, nosi naslov Vstajenje Mečevalca. Fantazijski roman govori o kraljestvih, gradovih, vitezih, mečevalcih, raznih spletkah in ljudeh v Zeleni deželi.

Romanu dajo poseben pečat slike, umetnice Tamare Rimele, ki je za ilustracije uporabila moderno tehniko linoreza.

V prvem delu je omenjenih 5 gradov in vsaki ima točno določeni grb, ki predstavlja določeno značilnost grada. Poleg slik grbov najdemo v knjigi tudi več zemljevidov, s katerim želi avtor dodatno pritegniti bralca, da si lažje predstavlja samo dogajanje.

Sledi nadaljevanje romana

»V glavi imam nadaljevanje zgodbe in kdor je prebral prvi del, lahko predvideva, kaj bo sledilo v nadaljevanju. Kako se bodo zgodbe razpletle, pa naj ostaja skrivnost,« pove Nemec, ki bo kmalu začel pisati drugi del romana in naj bi ga zaključil konec leta 2018, izdal pa leta 2019. Vse pa se lahko tudi zavleče, saj je odvisno od tega, koliko prostega časa bo imel.

V prostem času, kolikor mu ga ostane poleg službenih obveznosti, rad igra nogomet, se podruži s prijatelji in prebere kako knjigo. Čeprav zase pravi, da rad bere, bere premalo, kot pa bi si to želel.

Foto: Arhiv Pomurec.com

»V življenju ni omejitev, vse je le v naših glavah. Če ti nekaj verjameš in te nič ne omejuje, moraš slediti svoji poti. Preveč se namreč oziramo na to, kar kdo pove in premalokrat sami nase,« pove Nemec o misli, ki ga vodi skozi življenje.

Zato si upajte, bodite drzni in uresničite svoje sanje. Tam, kjer je volja, tam je tudi pot, ki nas pripelje do tja, kamor si želimo priti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.