https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Potopisno predavanje: Grenlandija – zelena dežela

Kdaj: Sreda, 10.01.2018 ob 19:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Grenlandija – zelena dežela, Damjan Končnik

potopisno predavanje

„Če bi želel na kratko opisati to deželo, bi uporabil ključne besede: pravljica, večnost, neskončna belina, barvni kontrasti, večni led, prijaznost, skrivnostnost ...

Zelenilo travnikov prekinjajo barvni vložki modrine, rumenila, belina cvetic ter škrlatna kislica, ki je na Grenlandiji prav takega okusa kot pri nas. Turkizna modrina fjordov je posuta z belimi ploščami in ledenimi gorami. Z vrhov je videti, kot da bi kdo potresel po vodni gladini kosme vate. Ob pogledu na najstarejše, modro obarvane gmote ledu mi je zastajal dih. Pravzaprav ti tam gori zastaja dih ob pogledu na vse: na v megleno tančico odeta jutra, intenzivnost barv, ko sonce prepusti nebo luni, na temne silhuete gora v nočeh, ki niti slučajno niso tako temne kot naše, so pa krasno zvezdnate. Prijazni domačini so poglavje zase. Ob srečanju s tujcem se jim ustnice razlezejo v nasmeh in izustijo tisti njihov hej, od najmanjšega otročaja do onih, ki se jim je na obrazih zarisala vsa njihova zgodovina.“  Damjan Končnik

Cena vstopnice: 2 EUR (v predprodaji), 3 EUR (na dan dogodka)

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.