https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Telemach bo zvišal cene paketov

08.01.2018 ob 9:00  

Za obema največjima telekomunikacijskima operaterjema v Sloveniji zvišanje cen paketov s televizijo napovedujejo tudi v Telemachu. Vzrok je enak, to so višji stroški nekaterih televizijskih programov. Medtem ko sta Telekom Slovenije in A1 Slovenija nove cene uveljavila 1. januarja, bodo pri Telemachu to storili 1. februarja.

Operaterji so pakete, ki vključujejo televizijske programe, začeli dražiti potem, ko je medijska hiša Pro Plus sredi lanskega januarja svoja najbolj gledana programa Pop TV in Kanal A umaknila iz omrežja prizemnih oddajnikov, prek katerega so ju potrošniki lahko sprejemali brezplačno prek navadnih sobnih ali strešnih anten.

Ta programa sta tako po 16. januarju 2017 postala dosegljiva le prek ponudnikov kabelske oz. IP-televizije in satelitske televizije, hkrati pa je Pro plus od operaterjev, ki ponujajo plačljive platforme za spremljanje televizijskih programov, izpogajal nadomestilo za prikazovanje obeh programov in njihovo ohranitev v osnovnih shemah. Julija lani mu je sledil še Planet TV.

Foto: pcchip.hr

Operaterji so se že lani odzvali z zvišanjem cen, nove podražitve so napovedali za začetek leta 2018. Pri A1 Slovenija so cene mesečne naročnine za pakete A1 Kombo, ki vključujejo internet, televizijo in fiksno telefonijo, s 1. januarjem zvišali za dva do štiri evre. Isti dan so se paketi Top Trio, ki pri Telekomu Slovenije združujejo ponudbo interneta, televizije in telefonije, podražili za 2,04 do 5,04 evra.

Tik pred koncem decembra so tudi iz Telemacha sporočili, da bodo svoje pakete Trojček s 1. februarjem podražili za enega do dva evra.

Pri Telekomu Slovenije so v začetku leta za 1,04 evra zvišali tudi mesečne naročnine mobilnih naročniških paketov. Ti se bodo 1. februarja podražili tudi pri Telemachu, in sicer za en evro.

Vir: STA

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2018 ob 11:58 III gost

      Vzemita iz sheme pop tv pa kanal a...tak sta brezveze. Pa nej trbej višati cen.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2018 ob 12:49 gost

      kdo jih sploh gleda? Kdo jih gleda ,naj plača...Lp

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.01.2018 ob 21:21 gost

      banda kurčevska ferdamana!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.01.2018 ob 13:09 Jaz gost

      Se dobro ka so me nej pregucali, kda je nehce s Telemacha odo, pa je bil dobesedno vsiljivi. Itak me vsiljivost odvrača;)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.01.2018 ob 14:28 volk gost

      Ovčise so pridne in vedno sledijo svojim pastirjem. Zato jih le naj brijejo. In zelo jih naj brijejo. Volkove ne morejo brit. Ovčic je pač veliko. Volkov nas je malo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Lina
      11.01.2018 ob 12:41 Lina

      še vedno je bisteno ceneje bit na Telemachu, kot pri drugih operaterjih, sploh če imaš cel paket še mobilno zraven. mi smo šli iz T2 na Telemach in ko daš vse skupaj se kr pozna pri položnicah

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.