https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 22. Vinska kraljica je postala Katarina Pungračič

Radenci, 13.01.2018 ob 10:30  

Včeraj, 12. januarja 2018, sta minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan in predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec v hotelu Radin v Radencih kot 22. Vinsko kraljico Slovenije okronala Katarino Pungračič iz Zavrča v Halozah.

Katarino Pungračič je v novembru 2017 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. S prevzemom krone je prevzela dolžnost predstavljati slovenske vinorodne dežele ter slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino tako doma, kot po svetu.

Na slovesnosti je prisotne uvodoma pozdravil in nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je nosilec institucije Vinska kraljica Slovenije. Slavnostni govornik je bil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan. Z nagovorom pa se je od prestola poslovila Maja Žibert, 21. Vinska kraljica Slovenije za leto 2017.

Katarina je prišla na slovenski vinski prestol iz družinske kmetije, na kateri se ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom in turizmom in je študentka študijskega programa Agrikultura in okolje Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru. Opravila je tečaj za sommelierja ljubitelja, to znanje pa bo, kot pravi, v prihodnosti še nadgradila. Aktivno sodeluje v društvu vinogradnikov in sadjarjev Haloze. Od malih nog združuje delo v vinogradu in na turistični kmetiji, na kateri domačim in tujim gostom predstavlja in ponuja bogastvo slovenskih vin in kulinarike. 

Novi vinski kraljici je čestitala in prisotne nagovorila tudi predstavnica generalnega pokrovitelja, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, ga. Sonja Anadolli. Ključe vozila Ford Kuga Style 1.5TDCi 120KM pa je 22. Vinski kraljici Slovenije predal Dušan Rajh, Avto Rajh d.o.o. Ljutomer ter Murska Sobota.

Izbrala je vino Sauvignon 2015

Vsaka vinska kraljica izbere svoje vino in tokrat je bilo izbrano vino Sauvignon 2015, suho vino redne trgatve, Turistične kmetije in vinogradništva Pungračič. Novo Vinsko kraljico Slovenije in prisotne so nagovorili še podžupan občine Zavrč Robert Vuzem, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič ter Vesna Maučec, direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci,  Sava Turizem d.d. V imenu dosedanjih Vinskih kraljic Slovenije ji je čestitala Špela Štokelj ter v imenu Vinarske zadruge Haloze Jožef Šmigoc.

 Za glasbeni program je na veliki harfi ter s petjem poskrbela že večkrat nagrajena mlada glasbenica Astrid Ana Kljun. Prireditev je povezoval Stane Kocutar, ki je med drugim tudi mestni viničar Maribora in skrbnik najstarejše trte na svetu.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.