https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policisti poostreno nad uporabo mobilnih telefonov med vožnjo

15.01.2018 ob 7:05  

Od danes in vse do 28. januarja 2018, bodo policisti poostreno nadzirali, ali vozniki med vožnjo uporabljate mobilni telefon in druge naprave ter opremo (masko, slušalke, tablice, prenosne računalnike ...), ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje. Preventivna akcija, s katero bodo policisti voznike opozarjali, da telefoniranje ne sodi za volan, bo poteka pod okriljem Javne agencije RS za varnost prometa.


Mobilni telefon uporablja kar 75 % voznikov

Raziskava AVP je pokazala, da v Sloveniji, kljub prepovedi mobilni telefon uporablja, kar 75 % voznikov. Preveč voznikov se tako še vedno ne zaveda, kako nevarna je uporaba telefona med vožnjo.

Foto: tatrenutek.si

Uporaba telefona med vožnjo zmanjšuje zbranost voznika in njegovo pozornost na dogajanje na cesti in njeni okolici. Voznik lahko spregleda drugega udeležence v prometu ali pomembno prometno signalizacijo, zaradi česar se ne more pravočasno odzvati na nastalo situacijo, kar lahko povzročijo hudo prometno nesrečo. S takšnim ravnanjem pa vozniki pogosto sami povzročajo zastoje v prometu.

Ali ste vedeli?

 - Če voznik telefonira med vožnjo, je to tako, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola.

 - Med pisanjem SMS sporočila voznik štirikrat več časa ne gleda na vozišče kot pri normalni vožnji.

 

Kršitelje čaka globa v višini 120 evrov

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo ni dovoljena, razen z uporabo naprave za prostoročno telefoniranje. Predvidena globa za voznike, ki kršijo zakon, je 120 evrov, so zapisali pri policiji.

Policisti svetujejo, da med vožnjo ne upravljate s telefonom. V primeru nujne uporabe mobilnega telefona je zato najbolj varno, da se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujete šele, ko končate s pogovorom.

Nevarna pa je tudi raba mobitela med vožnjo s kolesom, saj otežuje upravljanje kolesa in zaviranje. Zato policisti svetujejo, da med vožnjo oz. pri prečkanju ceste ne uporabljajte mobilnih telefonov.

Lani 26.391 plačilnih nalogov

Policisti so v letu 2017 izdali 26.391 plačilnih nalogov zaradi uporabe mobilnih telefonov med vožnjo ter 3.161 opozoril voznikom, kar je enkrat več kot v letu 2016 (ko so izdali 10.473 plačilnih nalogov in 4.023 opozoril).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2018 ob 17:07 pištek gost

      Država rabi debar za pohlepneže iz JS. Sindikati JS hočejo izkoristiti čas pred volitvami. Nikoli jim ni dovolj. Kravo molzejo dokler ne crkne. Policija v naši državi je namenjena, da polni proračun. Drugje imajo policijo, da skrbi za varnost državljanov. Nikjer ni norme v pobiranju kazni, kot v Sloveniji. Sicer kaj bi človek drugo pročakoval od ljudi, ki so se šolali v bivšem sistemu in so z eno nogo še vedno tam. Policija je tak primer. Najlažje je biti v zasedi na kakšnem parkirišču in sporočati, če se kakšen pošten državljan pelje in se mogoče ne priveže s pasom. Ali, ko kakšen podjetnik v kombiju telefonira in se dogovarja za peščico everčkov, da bo z davko potem napolnil usta JS in če bo kaj ostalo še svoje družine. Take poštene ljudi je najlažje ustavljat in kasirat. Določenih tajkunov se sploh ne sme vznemirjat, kaj še, da bi ga mogoče kdo preiskoval. Očitno sta za policijo pas in telefon najhujše zlo. Ko pa ljudje brskajo po zaslonih, ki jih ima vsak novejši avtomobil in se igrajo z zemljevidi, GPS-i, glasbo MP3, radijem in med vožnjo opravljajo vse mogoče nastavitve pa je očitno vse OK. V vseh našetih primerih ima šofer oči večino časa na zaslonu v avtu. Saj kaj drugega od teh kadrov ni za pričakovati. Že ko vidiš notranjo ministrico je človeku vse jasno. Drugje so to vsaj kakšni sposobni politiki. Pri nas pa odsluženi birokrati, ki se po strankarski liniji prigrebejo do položaja. V normalnih državah ima oblast neko strategijo, ki jo potem državni organi vključno s policijo uresničujejo. Naš slovenski orkester pa je pač razglašen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2018 ob 13:23 sova gost

        V MS je tak na policije. Kakšne svinjarije se delajo in nikomur nič. Upamo, da bo z novo vlado in novim generalnim direktorjem tudi v M. Soboti konec temu delu.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2018 ob 13:57 pištek gost

      Celoten JS bi bilo treba prevetriti. Od vrha do tal. Vnesti nov duh in nov zagon. Očitno nobena politična opcija nima jajc za kaj takega.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.01.2018 ob 10:03 imre gost

      Med desetimi za volanom jih je z telefonom v rokah osem oseb in to večinoma ženski .Povrh čik v čobaj telefon si držijo z ramenom v eni roki pa celo kavo imajo .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.01.2018 ob 11:55 gost

      Vlada in poslanci prdsednikove dtranke si kuje višje plače, ko se bodo po neizvolitvi vrnili v pravne, šolske in druge službe. Najprej bodo še 6 mesecev prejemali plače, nato jih bodo bivši pajdaši zaposlili. Več kot polovica poslancev krši ustavo RS, se poserje na zakone in sodišča, mi pa take volimo. Navadni smrtniki pa moramo živeti z ciganskimi odločitvami sodišč, ki za nas veljajo, za vodilno strukturo v državi pa ne velja večsodniška odločitev, ki je popolnoma zakonita. Da državni zbor štrajka, ljudje, ki jih mi izvolimo, jebemti če to kje obstaja??????????. Vsak, ki kandidira ima dober posel, rad bi pa bil izvoljen, da si 4 leta napolni malho za svoje sdenje v Ljubljani. Niso pa sposobni v 26 letih sprejeti ene resne norme, le denar premeščajo z enega kupčka na kupček, kjer je potrebno pokriti luknje lopovov, ki so prijatelji poslancev, ali pa firme državni lasti. Na nekaterih bankah se krade in izkrivlja poštenost že pred razpadom SFRJ, pa še vedno nekomu ni interes prodati teh sranj, ki jih dokapitalizirajo slovenski szžnji, kako bi jih pa prodali, če potem nimajo več polnjenja žepov in koristi od njih. Evidentno je, da so v teh primerih še vedno prisotni STRICI IZ BIVŠE SFRJ, ki so seveda Slovenci in so se kraje naučili v bivši državi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.