https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Za slovenske rokometaše danes v Zagrebu dan D

17.1.2018  

Danes se bo slovenska moška rokometna reprezentanca v hrvaškem Zagrebu pomerila še s Črno Goro. Po dveh spornih tekmah tako slovenske fante čaka odločilni dvoboj. Za napredovanje v drugi del tekmovanja morajo igrat vsaj neodločeno.


Borba za ostanek na evropskem prvenstvu so bo odvijala drevi ob 20.30, slovensko reprezentanco pa bo s tribune bodril tudi predsednik republike Borut Pahor.

Slovenska rokometna izbrana vrsta je doslej na prvenstvu odigrala dve tekmi, obe pa sta zaradi sodniških odločitev bili sporni. Uvodoma so fantje izgubili proti Makedoniji s 24:25, z Nemčijo pa so igrali 25:25. Slovenska ekipa je na prvi tekmi naštela najmanj 19 sodniških napak, ki so bile v škodo prav slovenski elitni vrsti, prava drama pa se je odvijala na tekmi proti Nemčiji, ko sta litovska sodnika po 10-minutnem ogledu posnetka zadnje akcije odločila nam v škodo.

Potem ko je v izdihljajih tekme Slovneija vodila s 24:25, je po koncu regularnega dela sodnik zaradi domnevnega oviranja zadnjega nemškega napada s sredine igrišča pokazal rdeči karton Blažu Blagotinšku, Nemcem pa je pripadla še sedemmetrovka, ki jo je Tobias Reichmann zadel in izenačil rezultat na končnih 25:25.

Foto: siol.net

Nad sodniškim ravnanjem se je slovenska rokometna zveza pritožila, a je Evropska rokometna zveza pritožbo zavrnila. Slovenski rokometaši so nato razmišljali o predčasnem protestnem odhodu s prvenstva, vendar fante danes čaka še tekma s Črno Goro, ki jim lahko omogoči napredovanje v drugi del turnirja. Odločitev o protestnem odhodu pa naj bi padla danes tik pred odločilno tekmo.

Črna Gora je na tekmovanju doslej zabeležila dva poraza, in sicer 19:31 proti Nemčiji ter 28:29 proti Makedoniji.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.01.2018 ob 12:45 gost

      Če ne bodo zapustili prvenstva nebo učinka in posledic za vse strani.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.01.2018 ob 12:59 77 gost

      Takoj naj rokometaši zapustijo evropsko prvenstvo,če ne bodo največji bedaki na tem evropskem prvenstvu.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.01.2018 ob 18:03 litva gost

      Ker smo taki kot smo, tudi to ne upamo narediti, DA BI ZAPUSTILI PRVENSTVO! Nemce smo premagali že leta 1945, sedaj jim pa lezemo v "posrano švbsko zadnjico" Domov in enkrat dokazati, da posrane Švabe nimajo prav, pomagajo jim pa makedonski govnarji, za katere smo kot Republika v SFRJ delali solidarnistne sobote!!!!!!!I In to nam tvori vrh športne zveze določene panoge. Živeli smo z Makedonci v SFRJ, ti konj pa sedaj podpirajo Švabe, ktere smo skupaj "poterali" iz ozemlja Balkana!!!! Narobe svet!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.