https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometaši ŠNK Radgona dobili že tretjega trenerja

20.1.2018  

Po Borisu Laziću in Vladu Mauku, še Jože Sečkar.


Potem, ko so popolnoma odpovedali in prvi del prvenstva v III. SNL, vzhod, končali na zadnjem mestu s samo devetimi točkami, so nogometaši ŠNK Radgona dobili že tretjega trenerja. Kot je znano je dva kroga pred koncem jesenskega dela prvenstva takratnega trenerja Borisa Lazića, začasno zamenjal Vlado Mauko, sedaj pa bo ekipo, ki je v štirinajstih krogih dosegla le tri zmage in utrpela 11 porazov, ob razliki v zadetkih 11:40, vodil nov trener, in sicer Jože Sečkar iz Odrancev. Kot je ob podpisu pogodbe povedal novi trener verjame v nogometaše Radgone, katere očitno dobro pozna. Sam pričakuje tudi nekaj okrepitev, čeprav verjame, da bi tudi s tem moštvom, ob dobrih pripravah, ter z disciplinirano igro vsakega posameznika, lahko osvojili 8. mesto na lestvici, ki garantira obstanek med tretjeligaši. Po 8. mesta loči ŠNK Radgona le pet točk, zato je dejansko vse možno, toda tudi z drugačnim pristopom igralcev, kar pričakuje tudi novi trener. 

"Sem sem prišel ker verjamem, da skupaj z igralci in vodstvom kluba lahko veliko naredimo. Ves čas spremljam tekmovanje v III. SNL vzhod in vmes sem si ogledal nekaj tekem ŠNK Radgona, kjer se je videlo, da je v ekipi veliko dobrih fantov. Zato sem prepričan, da lahko hitro stopijo iz rezultatske krize. Verjamem, da bo ekipo okrepilo še nekaj fantov, dobrih tretjeligaških igralcev, ki bi pomagali doseči želele cilje. Ekipe so med seboj zelo izenačene ob tem Radgona ne zaostaja veliko. Seveda bodo igralci morali nekoliko spremeniti svojo miselnost“, nam je ob prvem uradnem gostovanju na radgonskih Tratah povedal Jože Sečkar, ki ni pristaš odhoda nogometašev na obmorske priprave, ker da je v Radgoni veliko možnosti za treninge. Sam verjame, da je morebitna finančna sredstva za priprave na „jugu“ raje porabili za nakup kakšnega novega igralce. 

Novi trener ŠNK Radgona je sicer zelo dobro znan ljubiteljem nogometa v pokrajini ob reki Muri in tudi širše, saj je že od otroštva povezan z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. Najprej je nogomet igral za domači klub NK Odranci, pred približno tridesetimi leti pa se je podal v trenerske vode. Najprej je bil trener mladincev NK Beltinci, pozneje pa je večinoma treniral članske ekipe. Iz mladinskih vrst je prestopil k beltinskim članom, ki so napredovali do I. SNL, kjer je med drugim bil pomočnik dveh slovitih hrvaških trenerjev Ivana Džalma Markoviča in Petra Nadoveze. Po več let treniranja v Beltincih, je Sečkar vodil številne pomurske in štajerske klube, tako v medobčinskih kot tretjeligaških ekip, kot so: Črenšovci, Križevci, Bakovci, Grad, Serdica, Turnišče... in zadnje leto dni NK Lenart, ki tekmuje v III. SNL, sever.

Res je sicer, da tudi trenerji niso vsemogoči, in če nimaš kakovostnih igralcev, ki jim ob tem ne moreš plačevati vsaj minimalen honorar, je jasno da Sečkarja čaka več kot naporno in težavno delo. Kljub temu pa ljubitelji okroglega usnja v Gornji Radgoni in najbrž tudi sami nogometaši upajo, da jih bo novi trener dobro pripravil, saj telesno, potem pa je doseganje ciljev lažje. In zato bodo radgonski nogometaši začeli s pripravami že zadnji konec tedna v januarju, in sicer v soboto, 27.1. ob 19. uri na Tratah. Tako se bodo fantje gotovo dobro pripravili, saj se prvenstvo nadaljuje 18. marca, ko ŠNK Radgona gostuje v Hotizi. Seveda bo vmes tudi kar nekaj pripravljalnih tekem.

 

Besedilo in foto: O.B. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2018 ob 7:38 muki gost

      opa majster Đaja se vrača na prekmurske zelenice

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2018 ob 8:27 gost

      Okrepitve treba nujno pripeljat, saj trener je dober!. Samo tri zmage je res premalo.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2018 ob 10:09 jozo! gost

      isusek boži , dan si jajca vrezati, ka nebo zdrzal vec kak 5. kol na klopi!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.01.2018 ob 10:47 gost

      Haha glavno ka je džalma pa nadoveza pa te včasik jože sečkar haha

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.01.2018 ob 13:24 ggwp gost

      pa ovi si lejko še tri trenere pripelajo, če pa klub (igralci in ostalo osebje) ni na nivoju za to tretjo ligo.... isto velja za Slatino... dva kluba, ki sta se za brezveze silila v to ligo, is pridelal večje stroške, pridobila pa nič... pač moje mnenje :)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.01.2018 ob 13:39 donadoni gost

      Jebemti, jake klube je treniral - Serdica, Črenšocvci, Turnišče, same nogometne velesile na pomurskem prostoru.! Pa temu trenerju je edino v glavi "zveckanje evrčkov". Koji trener je bil Đalma Markovič v našem prostoru? Če imaš nekaj let uigrano ekipo v isti sestavi je lahko trener 10-letnik, ki ve, da se žoga vrti in tudi enkrat gre med stativami v gol, da se zatrese mreža.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.01.2018 ob 13:46 gost

      najboljši strokovnjak,v Pomurju,Radgona se bo borila za 5-6 mesto.DAJMO SEČKAR,

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.01.2018 ob 18:52 gost

      lejko pripelajo pep guardiolo ali če nega dveh treh kakovostnih igralcev keri na mesec dobijo vsak okrog 400 ali 500€ čistoga nega zmag.....

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.01.2018 ob 23:43 gost gost

      Vlado Maukoi haha, največji debil od debila, kako je lahko tako nesposoben smet sploh trener?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      21.01.2018 ob 10:36 petišovčan gost

      Sečkar je tudi Petišovce treniral, to pa nihče ni omenil azanjat uristen!!!!!!!!!!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      21.01.2018 ob 11:15 okrepitve gost

      Vsi bi samo menjavali trenerje, nisce pa se ne vprasa,ce so igralci na nivoju omenjene lige. Pa ne mores igrat tretje lige z istimi igralci, kot si igral mnz ligo. Ja, lahko igras, samo rezultati so porazni in se samo menjavajo trenerji, ki so se najmanj krivi!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.01.2018 ob 16:54 gost

      Vejpa ka ste vsij pametni takak internet...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.