https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes stavkajo v javnem sektorju

24.01.2018 ob 8:00  

Danes, 24. januarja poteka splošna stavka javnega sektorja, ki jo je napovedalo okoli dvajset sindikatov, povezanih v pogajalsko skupino, ki jo vodi Jakob Počivavšek.

Stavkovne aktivnosti potekajo v državni upravi, vzgoji in izobraževanju, kulturi, zdravstvu in sociali. Danes tako stavkajo zaposleni na univerzah, v vrtcih, upravnih enotah, centrih za socialno delo, knjižnicah, gledališčih, muzejih, finančni, geodetski in veterinarski upravi, cariniki, veterinarji in različni poklici v zdravstvu. Zaposleni pa bodo povsod, kljub stavki poskrbeli za vse nujne naloge. 

Sindikati zahtevajo, da se znova vzpostavijo ustrezna razmerja in popravijo plače tudi drugim. Za tiste do 26. plačnega razreda zahtevajo dvig za dva plačna razreda, višje na plačni lestvici pa za tri do štiri, saj v tem delu še niso odpravljali plačnih anomalij. Med stavkovnimi zahtevami je tudi takojšen začetek odpravljanja vseh varčevalnih ukrepov, vključno z odpravo osemodstotnega znižanja plač, poroča Slovenska tiskovna agencija. 

Med vzgojno izobraževalnimi ustanovami bodo v Pomurju stavkali v: Vrtcu Radenci, Vrtcu Dobrovnik in OŠ Dobrovnik, Vrtcu Murska Sobota, OŠ Kobilje, OŠ Turnišče in Dvojezični osnovni šoli 1 Lendava.

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota bo za obiskovalce zaprta med 12. in 14. uro.

Lekarne bodo svoja vrata zaprle med 10. in 13. uro, obratovale bodo le dežurne lekarne.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.01.2018 ob 9:13 77 gost

      Javni sektor ne sme stavkati,ker imajo večje plače,kot navadni smrtniki in delavci ,ki niso pod javni sektor,javni sekto jamra,češ da imajo male plače ,kaj bom pa jaz rekel da imam 200,e vsak mesec že 9 let.Meni in meni podobni nam je prav javni sektor vzel delo in dostojno življenje in nas javni sektor pahnil v veliko revščino in iztrebljanje.Javnemu sektorju je treba še znižati plače ne pa da stavkajo.

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.01.2018 ob 12:57 vili gost

        Z čim konkretno ti je JS vzel delo in dostojno življenje? Konkretiziraj, nej pa ka samo nekaj na pamet lapaš...

        7 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.01.2018 ob 11:14 GOST gost

      Hmmm... Naj bi šli vsi ti javni dva meseca delat v gospodarski sektor, pa bi vidli kaj pomeni DELATI in si plačo zaslužiti... Velika večina javnega sektorja žal nima pojma kako dobro jim je!

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.01.2018 ob 13:18 gost

      Pravilno, da stavkajo, saj sindikati v javnem sektorjo niso tiho, kot v gospodarstvu, kjer bi se dalo marsikaj dosec.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.01.2018 ob 15:02 gost

      Sem mnenja da bi vsak človek moral delat to kar ga veseli, Slovenci smo pa vzgojeni tako " uči se ker boš potem lahko sedel nekje v pisarni in imel dobro plačo ( zato zdaj ogromno ljudi dela nekaj kaj jih sploh ne veseli, važna je samo plača in manj dela oz. čim manj odgovornosti), na zahodu pa je vzgoja drugačna, ali boš delal v gospodarstvu kjer službe niso sigurne ( v gospodarstvu se dnevno zapirajo firme), vendar boš imel dobro plačo, ali pa delaj v državni službi in je plača povprečna vendar je služba sorazmerno sigurna. Vsaka čast mladim, ki vidijo kje smo naredili starejša generacija napako.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.01.2018 ob 16:35 gost

      Na naslednjih volitvah volim SDS.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.01.2018 ob 17:49 gost

      V Sloveniji žal ni več izbire na volitvah vsi os isti.Moje mnenje je da jih ne rabimo. Javni sektor pa je potrebno bolj izobrazit naučiti delat in potem jih obdarovati z denarjem. Polovica JS. Se ne rabi. Poslati jih je treba delat v proizvodnjo na normo pa bodo vidli kako se tam dela.Učitelji že kar nekaj let niso zelo zaposleni,ker je otrok vse manj.Včasih nas je bilo v razredu 25 učencev ,danes pa jih je le okrog 10.LP.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.01.2018 ob 18:59 pišk gost

      Zakaj pa morajo v knjižnici stavkati, HALOOO ?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.01.2018 ob 19:35 gost

      Gostu ob 17:49, maš prav. In teh 25 oziroma, kot je bilo nas v prvem razredu 31, bili pa so kar trije razredi a, b in c ie učil in obvladoval en učitelj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Danes imamo primer, ko 18 otrok obvladuje 6 vzgojiteljic (poslikano)????????????????????????? Kdo za vraga jih plačuje???????????????????????? Zakaj jih le plačuje????????????????? In predvidevam, da plače teh vzgojiteljic niso manjše od 700 EUR neto, poleg tega pa dodatek za pitaj boga kaj, pa malica, pa prevoz (vem, da to ni plača), pa nanese blizu tisočaka!!!!. Če pri tem dodamo, da bo ta vzgojiteljica delala do 65 leta starosti, ker je nesmrtna, ji penzije niti ne bo trebalo, KER BO ISTROŠNA V smislu sprehodov z otroki po deževnem in mrzlem vremenu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.