https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Kriminalistična preiskava pri Slaviču: kaj so iskali, kaj sledi?

Murska Sobota, 24.01.2018 ob 15:10  

V današnji izjavi za javnost je vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous predstavil dosedanji potek kriminalistične preiskave na področju gospodarskega kriminala.


Kot smo včeraj že poročali, so murskosoboški kriminalisti začeli kriminalistično preiskavo pri pomurskem podjetniku in rejcu konj kasačev, Marku Slaviču. Domnevo zaradi manipulacije z obračunom davka pri uvozu in izvozu blaga.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous je povedal, da je bilo včeraj izvedenih več hišnih preiskav in drugih operativnih  aktivnosti na območju Slovenije, na podlagi več sodnih odredb iz Slovenije in tujine, pod usmerjanjem državnega tožilstva ter ob koordinaciji Eurojusta in Europola. V aktivnosti je bilo vključenih skupno 65 kriminalistov in policistov iz Policijske uprave Murska Sobota, Novo mesto in Koper.

Več hišnih preiskav tudi v tujini

Na območju Murske Sobote je bilo izvedenih več hišnih preiskav na petih lokacijah, na območju Novega mesta štiri, na območju Ljubljane in Kopra pa po dve hišni preiskavi. Istočasno so potekale hišne preiskave na podlagi sodnih odredb slovenskih sodišč v okviru mednarodnega pravosodnega  sodelovanja tudi na eni  lokaciji v Avstriji in na osmih lokacijah na Hrvaškem.

Nobeden izmed osumljencev ni bil pridržan

V okviru operativnih aktivnosti so bili zaseženi predmeti, ki se morajo po kazenskem zakonu vzeti ali ki utegnejo biti dokazilo v kazenskem postopku. Nobeden izmed osumljencev ni bil pridržan. Za kaznivo dejanje davčne zatajitve je predvidena zaporna kazen od enega do osmih let, v primeru, da je dejanje storjeno v hudodelski združbi pa od tri do dvanajst let.

Policija bo nadaljevala z intenzivnim delom v okviru predkazenskega postopka ob sodelovanju pristojnih organov v Sloveniji in tujini, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2018 ob 7:18 gost

      Ka dela tej klovn?? Ha,ha,ha,..

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2018 ob 8:25 gost

      čestitke slaviču saj to se je naučil od naše vlade saj oni tudi kradejo državo še v večjem merilu pa veste zakaj ga preganjajo ker ta denar ki ga je slavič prikril ga mafija ne more pokrasti ker ne pride v njihove roke vsi bi morali delati tako pa naj si država vzame to kar si sama zasluži z svojimi rokami ne da živijo z trudi državljanov

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.02.2018 ob 8:46 gost

      Tako je, država nas je okradla že leta 1991, takrat se je začelo, nadaljuje se še danes. Šli smo v novo državo, imeli novo vlado, novega predsednika vlade itd. Kdo je bil že ta predsednik, kdo je dovolil kradenje države? In ostali do danes bi naj bili boljši? Kaj se Janezek nauči, to janezek zna, ti janezki so danes v vladi, takrat so se pa učili od "janezkov", ki danes segrevajo evropske poslanske sedeže. Pa se še vedno bohotajo, kaj so naredili za novo državo! Pač njihov ego. Poglejte primer iz današnjega časa, naročnina na neko stvar je ista kot pred dvemi leti, se je pa HUDIČEV davek dvignil z 0,64 na 1,12 EUR in to pri znesku 8 EUR pa nekaj centov. To polni naš proračun, davek in nič drugo. Za to pa naj skrbimo državljani in nekomu pošiljamo račune! Komu u vražjo mater bomo državljani pobirali davke, javni uslužbenci pa si polnili žepe! Krasti, krasti in še enkrat krasti, samo ta denar skriti, da ga Bog ne najde, saj ti gosodje, ki sedijo itak ko pridejo na svetlost, pridejo ponovno do tistega, kar so si nakradli! Ni vrag, da če ukradeš 15 milijonov EUR, da za svoje in življenje potomcev ne poskrbiš. Da si vsaj 2 milijona ne "sakriješ) Pa nek oni drugi jebejo rubeže na njive, kake "hiške" za 100.000 EUR in podobno, saj boš ti lepo naprej živel od tistega, kar če si bil pameten - malo skril, zelo SPODOBNO ŽIVEL V TEJ PRELJUBI DRŽAVICI NA SONČNI STRANI ALP, KI JO VODITELJI TAKO OPEVAJO, pozabljajo pa na tiste, ki so jh za voditelje postavili. Amen.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.