https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Filmska vzgoja s projekcijo filma Gospodična nemitežit

Kdaj: Četrtek, 22.02.2018 ob 10:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

 

Filmska vzgoja s projekcijo filma Gospodična nemitežit

peta predstava Gledališko-lutkovnega abonmaja 2017/18

Najstniška komedija, ki so ji mladi iz različnih mest po Evropi skupaj podelili evropsko nagrado mladega filmskega občinstva 2016.

Težko je biti star trinajst let in Aurore to izkuša prav vsak dan. Očitajo ji, da je trmasta, kljubovalna in jezikava, a ona ima le izdelane poglede na svet. In kar naprej od nje nekaj pričakujejo. Starša, da bo imela dobre ocene kot njena mlajša sestrica, ali pa da bo lepa in priljubljena kot starejša. Učitelj francoščine, da bo brala zastarele debele knjige. Prijateljica, da ji bo v vsem uslužna. Da o fantih ne govorimo ...

Namen filmske vzgoje je predvsem otroke in mlade naučiti gledati filme celostno in kakovostno ter jim izostriti kritični pogled, ki jim bo omogočil artikulacijo lastnega mnenja. V ustrezno razumevanje filma bo otroke v uvodnem pogovoru vpeljala Petra Gajžler, vodja projekta Filmska osnovna šola.

Dogodek traja 120 minut.

Cena vstopnice: 2,5 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.