https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

S tekom boste izboljšali svoje življenje, tudi pozimi

27.01.2018 ob 12:30  

Teči je lahko. Tek je eden najučinkovitejših treningov za celotni telesni sistem. Je preprost in naraven način gibanja, ki pripomore tako k dobremu telesnemu, kot tudi duševnemu zdravju.

Tek izboljša naše razpoloženje, saj spodbuja pretok kisika, ki pripomore k dobremu počutju. Dobro pa vpliva tudi na naš spomin, čustveno zdravje, krepi mišice, izboljšuje zmogljivost pljuč ter poskrbi, za učinkovito porabljanje odvečnih kalorij.

Čeprav je začetek morda težak, saj boste sprva zadihani in utrujeni, je dobro potrpeti in vztrajati. Že po nekaj treningih boste imeli več energije in volje kot poprej. Ugotovili boste, koliko zmorete in tako pridobili dodatno samozavest za nadaljevanje.

Kaj pa tek pozimi?

Kljub mrazu, se teku ni potrebno odpovedati. Da bi se izognili zimskim nevšečnostim, je potrebno nekoliko več časa nameniti opremi. Ustrezna oblačila in obutev, bodo pomagala zadrževati toploto. Ta naj bodo iz materialov, ki odvajajo znoj na zunanjo stran oblačila, da se koža ne bo hladila.  Obutev naj bo iz materialov, ki ne prepuščajo vode. Zimski čas je tudi najbolj primeren za kurjenje maščob. Organizem namreč veliko energije potrebuje za vzdrževanje temperature, zato se poraba energije v mrazu poveča za približno 32 odstotkov. Naj vam torej mraz in slabše vreme ne vzameta volje do teka, ki bo celostno izboljšal vaše življenje.

Foto: aktivni.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.01.2018 ob 14:12 en gost

      Malo si preberite članek na spodnji povezavi... http://lifestyle.enaa.com/zdravje-in-prosti-cas/tek-povzroca-celulit-srcne-napade-in-ustvarja-pritisk-na-sklepe.html

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.