https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Obiskovalci Bunkerja zamigali na ritme soula, bluesa in funka

Murska Sobota, 03.02.2018 ob 12:00  

V postapokaliptičnem steampunk baru BUNKER v Murski Soboti so se, 2. 2. 2018, predstavili Alex Schultz, Raphael Wressnig in Peter Lenz.


Bunker je bil tudi v petek spet poln skoraj do zadnjega kotička, kjer so obiskovalci zamigali na ritme soula, bluesa in funka. Atmosfera je bila zelo prijetna in kljub glasbi, ki je nekoliko neobičajna za pomursko okolje, so obiskovalci nastopajoče pozdravili z bučnim aplavzom po vsaki končani pesmi.

 

O glasbenikih

Alex Schultz, svetovno znani kitarist, se je rodil v New Yorku leta 1954 in se že v zgodnjih letih začel vključevati v bogato mestno jazzovsko sceno. Študiral je skupaj s kitaristom Georgeom Barnesom na Berklee College of Music v Bostonu. Zgodnja izpostavitev BB Kingu je v njem zasadila vseživljenjsko ljubezen do bluesa, k kateremu se je kljub eksperimentiranju s številnimi drugimi zvrstmi vedno najraje vračal. Leta 1979 se je preselil v Los Angeles, kjer se je uveljavil kot basist in kitarist v roots ritmih ter pridobil kar nekaj kilometrine s koncertiranjem po vsej celini in z deljenjem odrov z velikani iz sveta glasbe kot sta Jerry Lee Lewis in Albert Collins.

Sledile so še svetovne turneje in sodelovanja s številnimi priznanimi glasbeniki iz različnih glasbenih ozadij, pojavil pa se je tudi na albumih kot so Blues in the Dark, Alphabet Blues, California Blues, Live at B.B. Kings Blues Club in tudi nagrajenemu albumu Williama Clarka Blowing like hell.

Sedem let je sodeloval z Rod Piazzo & The Mighty Flyers in skupaj so bili predskupina glasbenikom kot so: BB King, Al Green, Robert Cray, Dr. John, The Neville Bros., The Allman Bros, Jimmy Rogers, Lowell Fulsom, Louis Myers, Pine Top Perkins, James Cotton, Robert Ward, Earl King, Snooks Eaglin, Larry Davis, Albert King…

V Mursko Soboto je prišel v družbi enega najboljših evropskih hammond pianistov Raphaela Wressniga, ki vedno znova navduš,i tako s svojim mojstrskim obvladovanjem tega zanimivega inštrumenta, kakor tudi z ljubeznijo in izvrstnim poznavanjem vseh glasbenih zvrsti. Na bobnih je ustvarjal Peter Lenz.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.02.2018 ob 16:19 Naci+ gost

      BUNKER - Nazadnje sem bil v bunkerju pred 27 leti, ko so nad Pomurjem strašili avioni JLA, zdaj pa berem o nekem drugem bunkerju, v katerega pa si ne upam, ker k sreči ne rabim zatočišča. Sicer pa se nikoli ne ve...

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.02.2018 ob 21:36 Stari analitik gost

      Naci ti bi mogo nujno... Resaaaan nujno iti na urgenco. Slikanje mozganov...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.02.2018 ob 22:03 dder gost

      Po dugon časi palik dobre fotke z Bunkera :)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.02.2018 ob 9:31 Naci+ gost

      STARI ANALITIK - Analitik mi predlaga slikanje mozgov, a se mi zdi,da ne bo potrebno, ker sem to že dal skozi: pred leti MR, lani CT in je za moja leta (generacija Milana Kučana) vse O.K. Torej imam papirje, da sem normalen. Upam, da je tak tudi Stari analitik, saj piše v redu komentarje. Sicer pa so moji možgančki zelo zaposleni: na stara leta sem obvladal nemško slovnico.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.02.2018 ob 14:07 Vili76 gost

      Klavstrofobija me v ton lokali grabi... 2x san bil pa nikoli več.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.