https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Dokležovju počastili kulturni praznik

11.02.2018 ob 6:10  

V petek, 9. 2. so se tudi v Vaškem domu Dokležovje spomnili na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna in s kulturnim programom popestrili dogajanje. Sodelovali so učenci POŠ Dokležovje in OŠ Bakovci, DPM Dokležovje ter pevke Jesensko listje.


Kultura je odraz naših vrednot, je nekaj, čemur dajemo pomen in tisto, kar nas osmišlja, povezuje in ustvarja družbo. V preteklem tednu so se po celotni Sloveniji odvijale proslave v počastitev kulturnemu prazniku in tudi v Dokležovju, so se učenci POŠ Dokležovje in OŠ Bakovci, skupaj z DMP Dokležovje in pevkami Jesenskega listja, poklonili in počastili dan kulture.

Začetek programa je z našo himno otvoril Mladinski pevski zbor OŠ Bakovci, temu pa je sledil slavnostni govor predsednice DPM Dokležovje, Marije Zver. V svojem govoru je med drugimi izrazila žalost, da mnogim kulturni dan pomeni le dela prost dan. Odnos do praznikov je namreč zelo pomemben, saj kaže odnos do višjih vsebin, samega sebe in družbe kot celote. 

V nadaljevanju bogatega kulturnega programa, so učenci nastopili z recitali Prešernovih pesmi. Obiskovalci so lahko prisluhnili Turjaški Rozamundi, deklamaciji Lipica ter Sonetom nesreče. Pevski zbor pa je ubrano zapel pesem Dan ljubezni.

Učenci so predstavili tudi druge svoje talente in postor Vaškega doma so tako napolnili zvoki harmonike ter prečne flavte.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2018 ob 8:38 poslušalec gost

      Starejši so mi pripovidavali ,ka je Prešeren prej rad pül žganijco

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2018 ob 11:23 gost

      Meni so pa mlajši prišepnili na uho, da si ti malo topel buzi. Mam res al mam prav????

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2018 ob 13:20 varžej gost

      - )) 11:23 (. Ka to pomeni # Mam res al mam prav ?#

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2018 ob 17:08 gost

      Nažalost ne vem to po prleški ali prekmursk raztolmačiti, kaj to pomeni. Napni možgane pa boš morda celo dojel. Lahko, da je celo štos ali.......

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.02.2018 ob 20:15 sesek gost

      17:08....... Ne veš ne ,ker si budala

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.02.2018 ob 8:56 gost

      Sesek drži se raje seska pri mamici, de večji hasek od tebe.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      12.02.2018 ob 11:49 bunčani gost

      pomota gre se za komentar ob 8:56 URI

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      12.02.2018 ob 17:12 Vogrin gost

      O kaj v bunčanih ste tudi vogrini ka govorite lepo madžarsko besedo saroš. Me veseli, ka se tudi v prlekiji pomadžurujete.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.