https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Dva zelo različna polčasa za poraz na derbiju

14.2.2018  

Na derbiju ekip, ki sta bili pred to tekmo skupaj na drugem mestu, smo videli dva različna polčasa. Na koncu so se zmage, tudi po zaslugi bučnih domačih navijačev, veselili igralci Ajdovščine in zmagali z rezultatom 27:24 (7:13).


Rokometaši Pomurja so brez Jureta Hedla, Jankoviča in Sevra odlično začeli tekmo. Povedli so z 0:3 in v obrambi gostom povzročali velike težave. Domači so prvi zadetek dosegli šele v 8. minuti iz 7metrovke. Gostje iz Prekmurja so svojo prednost počasi, a zanesljivo višali iz minute v minuto. Z hitro igro in odlično obrambo, kjer je piko na i dodal še vratar Belec (v prvem polčasu je zbral 8 obramb), so si do konca prvega polčasa priigrali prednost +6 (7:13). Prednost gostov bi lahko bila še nekoliko višja, če v zadnjih minutah ne bi naredili nekaj nepotrebnih tehničnih napak.

Kot, da v drugem polčasu iz slačilnic nista prišli isti ekipi, se je situacija na igrišču obrnila. Domači so z delnim izidom 0:4 znižali na 11:13. Niti dve minuti odmora gostujočega trenerja Potočnjaka v prvih 4. minutah nista ustavila naleta domačinov, da ne bi začeli loviti igralce Pomurja. Do rezultata 14:16 so gostje še držali prednost dveh zadetkov, ko so ponovno sledile črne minute. Domači so z delnim izidom 4:0 povedli z 18:16. Kljub vsemu so se gostje vrnili in izenačili na 18. Nato so sledili najprej trije zaporedni zadetkih domačih za vodstvo 21:18 in trije zaporedni zadetki gostov za izenačenje 21:21. To je tudi bilo zadnje izenačenje na tekmi. Domači rokometaši so namreč ponovno povedli za 3 (24:21). Do konca tekme so gostje iz Murske Sobote igrali tvegano obrambo 4-2, ki pa se tokrat ni izplačala, saj je bil v končnici Koren premočan za igro 1 na 1. Rezultat drugega polčasa 20:11. Končni izid tekme 27:24.

Rokometaši Pomurja so v prvem polčasu pokazali, da tudi brez 3 standardnih igralcev lahko igrajo proti najboljšim ekipam. Kljub vsemu pa je padec v igri v začetku drugega polčasa ne razumljiv. Na igrišču ni bilo igralca, ki bi upal prevzeti odgovornost in bi s kakšno dobro potezo potegnil ekipo.

Rokometaši Ajdovščine imajo sedaj prednost dveh točk pred rokometaši Pomurja. Vmes so se vrinili še rokometaši Alplesa. Med temi tremi ekipami se bo očitno določalo kdo bo zasedel 2. mesto, ki vodi v višji rang tekmovanja. Ekipa Mokerc Ig s tekmo manj vodi že za 3 točke.

Kljub vsemu pa še za rokometaše Pomurja ni nič izgubljenega, saj imajo z Ajdovščino pozitiven rezultat (zmaga v Murski Soboti za +5, poraz v Ajdovščini -3, to pomeni prednost v primeru enakega števila točk) in ekipo Alpesa gostijo v Murski Soboti. Potrebno pa bo zmagati skoraj vse tekme. Tako doma, kot v gosteh in čakati na kakšen spodrsljaj Ajdovščine in Alplesa.

Foto: Arhiv Pomurec.com

RK Pomurje: Gregor Gregorec 7, Mitja Kozelj 5 (4/5 iz 7m), Boštjan Žižek Cvetko 4, Marko Štumpf 2, Vasja Kozelj 2, Aleš Pintarič 1, Jernej Hedl 1, Aljaž Hameršak 1, Primož Raj 1, Domen Černela, Matija Jerič, Matej Šavel, Kevin Vajda Ornik, Boštjan Belec in Dorotej Černela.

RK Ajdovščina: Matic Koren 11 (0/1 iz 7m), Domen Pelicon 5 (2/3 iz 7m), Matija Velikonja 5, Luka Bratina 3 (3/4 iz 7m), Jan Žbogar 2, Tilen Masilo 1, ...

7metrovke: RK Ajdovščina 5/8, RK Pomurje 4/5

Izključitve: RK Ajdovščina 10 minut, RK Pomurje 10 minut

Rokometaše Pomurja čaka v naslednjem krogu še eno težko gostovanje. V soboto 17.2.2018 se bodo pomerili proti Metliki, ki je trenutno na 8. mestu, vendar je doma odigrala samo 4 tekme in od tega 3-krat zmagala.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.