https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ali veste, kaj obeležujemo danes?

15.02.2018 ob 20:30  

Da je 14. februar praznik zaljubljenih, ve praktično cel svet. To, da danes, 15. februarja, obeležujemo svetovni dan vseh otrok, ki se borijo z rakom, pa ve zelo malo ljudi.

Rak pri otrocih je redka bolezen, predstavlja pa tretji najpogostejši vzrok smrti pri mlajših od 15 let. Pred njim, so kot vzrok smrti, samo prirojene nepravilnosti in poškodbe.

V Sloveniji za rakom zboli približno 50 otrok letno, s stalnim naraščanjem v zadnjih letih, a z upadom umrljivosti. Danes namreč pozdravijo že skoraj 80 odstotkov otrok z rakom.

Foto: choc.org

Najpogostejše rakavo obolenje pri otrocih je levkemija, ki predstavlja 30 % vseh rakov pri otrocih, tumorji osrednjega živčevja predstavljajo 21 %, limfomi 12 %, nevroblastom 7 %, mehkotkivni sarkom 7 %, kostni sarkom 7 %, nefroblastom 7 %, retinoblastom 3 %, je zapisano na spletni strani Onkološkega inštituta.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.02.2018 ob 21:12 gost

      Tak je tou zaradi grehov iz preteklosti in sedanjosti trpijo tudi otroci. Černobil,kemija,Razna onesnaženja so posledica tega.Zelo žalostno kako ravnamo z našim planetom,še bolj žalostno je,da se tega sploh ne zavedamo.Eno pa je res, da nam narava vse to vrača v takšni ali drugačni sliki.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.