https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurci bodo spoznavali Evropsko unijo

04.05.2011 ob 9:15  

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo po pomurskih regijskih središčih.

Ob tej priložnosti bodo na stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Novost predstavlja t.i. mnenjska tabla na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali mnenja o strategiji Evropa 2020. Tako bodo obiskali:

- Lendavo (Glavna ulica), v sredo 4.5. od 9. do 15. ure,

- Gornjo Radgono (Trg svobode), v četrtek 5.5. od 9. do 15. ure

- Ljutomer (Glavni trg), v ponedeljek 9.5. (Dan Evrope) od 9. do 15. ure.

V torek 10. maja se bodo na Trgu kulture v Murski Soboti pridružili tradicionalni prireditvi Evropska vas. V okviru informacijske kampanje bodo obiskovalcem stojnice ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Dogajanje na stojnici bo popestrila maskota točke »Zvezdica«. Posebno novost predstavlja t.i. mnenjska tabla, na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali svoja mnenja o strategiji Evropa 2020.

Izrazite svoje mnenje o Evropski uniji

Namreč Evropska komisija je pred dobrim letom predlagala strategijo EU za prihodnje desetletje, ki jo je poimenovala Strategija Evropa 2020. V okviru strategije si je EU zastavila pet ambicioznih ciljev na področju zaposlovanja, inovacij, izobraževanja, socialne vključenosti in podnebja/energije, ki naj bi jih dosegla do leta 2020, in sicer:

- 75 % prebivalstva v starosti od 20 do 64 let mora imeti zaposlitev, - 3 % BDP EU mora biti namenjenih raziskavam in inovacijam,- cilje na področju podnebja je potrebno doseči (3×20 do leta 2020), - delež osipnikov mora biti pod 10 % in vsaj 40 % mladih mora zaključiti terciarno izobraževanje in- število ljudi, ki živijo v revščini se mora zmanjšati za 20 milijonov.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.