https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kaj praznujemo danes?

20.02.2018 ob 17:30  

 Danes, 20. februarja, praznujemo mednarodni dan mafinov.

Ime „mafin“ prihaja ali iz francoske besede „moufflet“ (kar pomeni mehak kruh) ali pa iz nemške besede „muffe“ (kar je izraz za vrsto torte). Kakor koli, obstajata dve vrsti mafinov: angleški in ameriški. Razlika med njima je v sredstvu za vzhajanje, angleški vsebujejo kvas; ameriškim pa namesto kvasa dodajo pecilni prašek in sodo bikarbono. Druga razlika pa je v obliki, saj so angleški mafini bolj ploščati. Ameriški mafini so lahko sladki ali slani, tradicionalno pa jih postrežejo za zajtrk.

Zakaj imamo mednarodni dan mafinov?

1. Enostavni so za pripravo

Potrebujemo osnovne sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek ali soda bikarbona, jajca, maslo in mleko oz. mlečne izdelke, kot so jogurt, kisla smetana in sladka smetana. Sestavine damo v dve skledi, v eni so suhe sestavine, v drugi pa mokre sestavine. Mokre sestavine zmešamo in prelijemo k suhim sestavinam in zmes na hitro premešamo, vendar mase ne smemo preveč premešati. Pripravimo si pekač za mafine in papirčke, ki jih z maso napolnimo le do dveh tretjin, saj se masa med peko podvojijo.

2. So različnih vrst in okusov

Poznamo ameriške in angleške kolačke. Pripravimo jih lahko z dodatki sadja, čokolade, bonbonov, lešnikov, suhega sadja, različnimi ekstrakti, začimbami, zasledimo lahko tudi pica mafin.

Kako praznovati mednarodni dan mafinov?

Poskusite novo vrsto, specite svoj unikaten mafin, poiščite najboljši mafin v vašem mestu in pojejte veliko mafinov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.