https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

EXPANO - ime, ki ga bo nosil paviljon ob Soboškem jezeru

21.02.2018 ob 14:00  

Poročali smo že, da je za paviljon, ki stoji ob Soboškem jezeru, Mestna občina Murska Sobota januarja objavila javni natečaj za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip. Na javni natečaj se je odzvalo enajst ponudnikov iz cele Slovenije.

 

Paviljon ob Soboškem jezeru tako rekoč že stoji, vsebina s produkcijskimi elementi je dorečena in se v naslednjih dneh pričakuje objava javnega naročila za izvedbo produkcije, opreme in tehnologij. Sicer je ime EXPANO kot delovno verzijo konzorcij FRANCFRANC predlagal že na lanskem javnem natečaju za izbor idejne zasnove notranjega prostora z opremo, a kot uradno ime paviljona dokončno nikoli ni bilo potrjeno.

V javnem natečaju je MOMS iskala idejne rešitve, ki morajo obsegati predlog imena in pozicijskega slogana ter grafično zasnovo logotipa. Ponudniki so morali priložiti tudi pisno utemeljitev predloga. Ime, slogan in logotip pa so morali biti enostavni ter razumljivi ciljnim skupinam ter primerni za komunikacijo v angleškem in nemškem jeziku.

Ponudbe je do roka oddalo enajst ponudnikov in sicer:

- AGENCIJA IDEA, Murska Sobota
- Danijela Grgić – samozaposlena v kulturi, oblikovalka, Ljubljana
- FORMITAS CREATIVE d.o.o., Ljubljana
- FRANCFRANC d.o.o., Murska Sobota
- FRONTAL d.o.o, Murska Sobota
- INNOVATIF d.o.o., Ljubljana
- INTESA RD d.o.o., Ljubljana
- MIHA BEZJAK, Ljubljana
- SISTEMI, OBLIKOVALSKI STUDIO d.o.o., Škofja Loka
- SM INTERNATIONAL d.o.o., Ljubljana
- TAK KOLEKTIV – društvo za oblikovanje in razvoj, Ljubljana

Predlagana imena in pozicijski slogani so bili naslednji (po abecednem vrstnem redu): 

ALFA, Kjer se objemajo srca
CIMPER, Srce Pomurja
DVERI, Odprta vrata priložnosti
ENTER POMURJE, Vse o deželi ob Muri
EXPANO, Doživite Pomurje
MURA MOTION, Povest o Pomurju
OTE DALE, Hiša Pomurja
PANEXPO, Paviljon življenja
PANONIAS, Negovana tla, rastejo
ŠTORK, Dobrodošli. Kaj vas je prineslo?
WELLMURA, Dveri v razgibano Pomurje

Merila za izbor so bila naslednja: pomenskost in sporočilnost, prilagodljivost in prenosljivost, zapomnljivost, izvirnost in oblikovna rešitev simbola. Poleg meril so se ponudniki predstavili tudi s svojimi referencami.

Največ točk je pet-članska ocenjevalna komisija, ki so jo sestavljali trije predstavniki mestne občine, predstavnik Razvojnega centra Murska Sobota in predstavnik Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, dodelila imenu EXPANO, slogan: DOŽIVITE POMURJE, ki ga je predlagalo podjetje FRANCFRANC d.o.o. iz Murske Sobote. Izvajalec bo za rešitev prejel nagrado v vrednosti 3.000 evrov.

Na drugo mesto se je uvrstila rešitev AGENCIJE IDEA d.d. za ime DVERI, slogan: ODPRTA VRATA PRILOŽNOSTI. Izvajalec bo prejel nagrado v vrednosti 1.000 evrov.

Na tretje mesto se je uvrstila rešitev Društva za oblikovanje in razvoj TAK KOLEKTIV iz Ljubljane za ime CIMPER, slogan: SRCE POMURJA. Tretje uvrščeni bo prejel nagrado v višini 500 evrov.

Izbrano ime, slogan in logotip bodo namenjeni pozitivni medijski promociji ter grajenju zavesti o paviljonu kot gospodarskem in turističnem središču pomurske regije.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2018 ob 16:38 gorza gost

      DRVARNICA BREZI PRIHODNOSTI bi lahko bilo

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2018 ob 16:39 urko gost

      Ka cesto za Müjzge do nazaj napravili katero so vzeli ?

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2018 ob 18:41 explod gost

      samo ka je nesce pa zasluzo ,pa spet tja vrzeni denar

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.02.2018 ob 8:38 gost

      Zelo dober članek o tem, kako javna sredstva mečeš skozi okno v privat žepe, ko za eno stvar dvakrat plačaš iz javnega denarja!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.02.2018 ob 21:01 Jože gost

      €xpano

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.