https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ali veste, kje bodo inšpektorji najbolj aktivni?

26.02.2018 ob 10:30  

Delovni inšpektorji nameravajo letos več pozornosti nameniti spoštovanju določb glede delovnega časa, nadzora na področju varnosti in zdravja pri delu, glede počitka in odmora delavcev, glede prekarne oblike dela, preprečevanja nezakonitega zagotavljanja delovne sile in spoštovanja pravic napotenih delavcev. Poleg navedenih področij pa bodo nadzorovali še varovane kategorije delavcev (invalidov, starejših,…) in spoštovanje delovnopravne zakonodaje.

Finančni inšpektorji bodo poudarek dali na nadzor društev, predvsem tistih, ki opravljajo izključno pridobitno dejavnost in bi morali poslovati v drugi pravnoorganizacijski obliki.

Različni inšpektorati za letos napovedujejo več skupnih akcij glede dela tujcev v okviru čezmejnega opravljanja storitev in zaposlovanja tujcev, glede zaposlovanja na črno in izdajanja računov, kjer poteka gotovinsko poslovanje, nadzor taksistov, nadzor spletne prodaje, nadzor enoosebnih družb, nadzor prispevkov za socialno varnost, glede pravilne davčne obravnave in ekonomske vsebine dohodkov fizičnih oseb ter glede nadzora sobodajalcev s poudarkom prek oglasov.

Foto: tendringdc.gov

Tržni inšpektorat je napovedal nadzore na 45 področjih, opozarjamo vas na najpomembnejše, in sicer: nadzor davčnega potrjevanja računov, potrošniška posojila, prodajo prek spleta, nastanitev, gostinske in obrtne dejavnosti, osebna varovalna oprema, opravljanje taksi storitev, nadzor prodaje na stojnicah in sejmih.

Inšpektorat za javni sektor bo preverjal pravilnosti glede izplačil za nadurno delo in dežurstva, glede dodatkov za mentorstvo v javnih zdravstvenih zavodih, pa tudi glede izplačil plač v javnih zavodih in skladih, v katerih so ustanoviteljice občine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2018 ob 11:29 77 gost

      DA pri delodajalcah in politikih tam se mora začeti.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2018 ob 14:21 gost

      Pri katerih delodajalcih v Pomurju?????. Sicer pa tu pa tam pogledajo v "kako" tovarno, samo ne ločijo zakonov o delovnem razmerju oziroma se kratkomalo na njih poščijejo!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2018 ob 15:34 VANČ gost

      Najprej do zaceli v svojih pisarnah pol pa prijdejo potok Ledavo gledat kolko je se zivih rib.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2018 ob 18:53 šušmar gost

      Inšpektorji do kontrolerjali vse nas ka mamo SP oz DOO, edino šušmare pustijo pri meri. Katastrofa! V Beltinskoj občini eni šušmari, šteri so so svoje firme zavozili, vsem ostali dužni, tudi državi - zdaj pa delajo več kak prle, kda so bili privatniki. V glavnem delo na čarno! Vsaka čast inšpekciji!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.02.2018 ob 18:58 gost

        če veš za takšne šušmarje, jih prijavi na anonimni telefon... tudi inšpektorji vse ne morejo vedeti

        3 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.02.2018 ob 21:43 gost

      Tudi če daš legitimno prijavo ne dosežeš nič. Inšpektorji so preveč" povezani" z lastniki, privatniki direktorji itd. OB KONTROLI PRIJAVE SE RAJE DOGOVORIJO, KOLIKO INŠPEKTOR PREJME V "ŽEP" IN KJE SE SPIJE ZA DOBER POSEL KAK ŠPRICER.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.02.2018 ob 6:39 gost

        se strinjam inšpektor najprej vpraša kje je šef ne pa kje so delavci in pod kakimi pogoji delajo

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.02.2018 ob 13:38 šušmar gost

      Ko sem podal prijavo je prišla inšpekcija (carina) in to komaj na 3 dni po prijavi. 5 minut so nekaj pisali in odišli. Šušmar je pa veselo delal naprej še 2 tedna . Sramota!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.