https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Predstavili zbornik Legatura Pomurje 1997-2017

23.02.2018 ob 6:05  

Sinoči, 22. februarja, so v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota ob 20. obletnici Omizja za Pomurje, sedanje Legature Pomurje, predstavili zbornik z opisom dejavnosti in dogodkov za obdobje 1997-2017.

Pripadnike Evropskega reda vitezov vina, Konzulata za Slovenijo, Legature Pomurje in zbrano občinstvo v dvorani sta nagovorila gostitelja svečanosti Prvi in Drugi legat Legature Ignac Rajh in Andrej Šajnovič. 

Predstavitve so se udeležili Prvi prokonzul in člani Sveta Konzulata za Slovenijo, vodje ostalih legatur in omizij v Sloveniji, podžupan Mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak in mnogi drugi, ki so tako ali drugače sodelovali pri publikaciji. Predstavitev zbornika sta vodila Norma Bale in Peter Kirič, oba pripadnika Reda. Zbrane v dvorani je nagovorila tudi direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota Klaudija Šek Škafar. V kulturnem delu programa pa sta povezano sodelovala Samo Budna na violini in Andi Sobočan na cimbalah, ter tako simbolno predstavljala oba bregova reke Mure.

Zbornik 1997-2017 je zasnovan večplastno. Osrednji del predstavlja kronika, ki povzema dodajanje v navedenem obdobju ter navaja ustrezne podatke. Sledijo prispevek o vinogradništvu in vinarstvu v širši regijii, prispevek z duhovno vsebino, predstavitev vseh pripadnikov, članov sedanjega Sveta legature in atributov Reda.

Skozi pogovore je v predstavitvi bilo slišati mnogo zanimivega o viteštvu v sodobnem času, o organiziranosti in delovanju Reda ter o njegovem poslanstvu in vrednotah.  Zbornik je zasnoval in ga skozi nastajanje dograjeval uredniški odbor v sestavi dr. Alojz Slavič, Mitja Kos, mag. Norma Bale, Peter Kirič in Andrej Šajnovič, kot vodja in odgovorni urednik publikacije.

Viteški pozdrav: IN HONOREM DEI et IN HONOREM VINI!

Več slik v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2018 ob 10:42 gost

      Fašenik še traja in traja.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2018 ob 14:45 Naci+ gost

      ELITA - Lions klub, pa še nek drug klub izbrancev, viteška legatura za Pomurje....., sama elita = izbrana družba, v katero se preprost človek ne more in najbrž tudi moče prebiti - vstopiti, ko pa ima le toliko evrovčkov, da se z deco komajda prebija iz meseca v mesec. Sam v kaj takega - motečega - ne bi vstopil.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2018 ob 14:09 motika gost

      Tej so tak kot so bilij prosto zidarji .Ali Rajh pa ne svalij nikoli nikjer

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2018 ob 14:10 motika gost

      Templarji

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.02.2018 ob 15:28 gost

      Tej šteri so tan bili jih nesmimo voliti.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.02.2018 ob 16:22 gost

      Nesmrtni, ka so koji kurac ge dobroga napravli???

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.