https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: S 5. mestom dosežen cilj HK Moravske Toplice

Murska Sobota, 26.2.2018  

V telovadnici Osnovne šole III v Murski Soboti je od petka do nedelje, 25. februarja, potekal evropski turnir v dvoranskem hokeju kategorije Challenge.

Organizator evropskega turnirja v dvoranskem hokeju (dvoranska izvedba hokeja na travi) je bil hokejski klub Moravske Toplice. Tekmovali pa so naslednji klubi iz osmih držav: Partille (SWE), FHC Akademik Plus Sofia (BUL), KPH Rača (SVK), CUS Pisa (ITA), Lisbon Casuals HC (POR), Whitchurch Saints HC (WAL), Bolu Belediyesi Spor Kulübu (TUR) in HK Moravske Toplice (SLO). 

Moravske Toplice : Whitchurch Saint (Wal) 1:2 (1:1)
Strelka za Moravske Toplice: Julia Nachtsheim.

Zadnji dan evropske turnirja v dvoranskem hokeju so slovenke imele za nasprotnice velške prvakinje Whitchurch Sain. Valižanke, ki imajo dolgo igralsko tradicijo - hokej na travi prihaja iz Velike Britanije in ne iz Indije kot misli večina ljudi, so se v minulih dneh pokazale kot trd in neprijeten nasprotnik. Toda Slovenke so se tudi tokrat podale v dvoboj brez strahospoštovanja in nadzirale igro v večini prvega dela igre ter imele so ob koncu turnirja 8 točk. Zaradi najboljše gol razlike so dosegle končno 5. mesto. Sistem točkovanja je namreč pri dvoranskem hokeju nekoliko drugačen. Zmaga prinaša pet točk, remi dve in poraz za dva gola ali manj eno točko. 

Nemke tudi klubske prvakinje

Potem, ko so Nemke postale evropske dvoranske prvakinje, prihaja iz te države tudi najboljši ženski dvoranski hokejski klub. Na turnirju v škotskem Dundeeju so v finalu igralke Hamburga z 6:2 premagale  španski Club Campo de Madrid. V malem finalu pa so, igralke Amsterdama po kazenskih strelih z 2:1, premagale ukrajinsko Shumchanko. Najelitnejšo skupino zapuščajo Avstrijke in Škotinje.

Tekmovanje je potekalo tudi v drugem evropskem kakovstnem razredu. Tu so bile zmagovalke igralke belgijske ekipe  Royal  White Star pred rusko ekipo Dinamo Elektrostal, ki je še lani bila v Lizboni skupaj z igralkami Moravskih Toplic v tretjem kakovostnem razredu. Iz te skupine so izpadle  Irke (Ards ladies) in Francozinje (Stade Francais), kar pomeni, da bodo prihodnje leto skupaj z slovenskimi prvakinjami. 

V vrstah Hokejskega kluba Moravske Toplice so s turnirjem zelo zedovoljni, za povrh pa so dobili zelo dobro oceno tudi za organizacijo turnirja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2018 ob 16:23 labdaš gost

      Gledal sem dve tekmi. Vsa čast! Umetnice z žugico. Borbenost pa taka, da bi se lahko moške ekipe učile! Bravo dikline.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.