https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V ormoški Carreri Optyl bodo odpustili 150 delavcev

Ormož, 05.05.2011 ob 0:28  

V ormoški Carreri Optyl, ki se ukvarja z izdelavo očal in je v lasti italijanskega koncerna Safilo, se znova soočajo z zmanjšanim povpraševanjem, zaradi česar bo kmalu brez dela ostalo 150 delavcev.

Poleg neustaljenih razmer na trgu razloge za upad naročil v družbi pripisujejo tudi vedno bolj nekonkurenčnemu okolju, v katerem podjetje posluje.

Foto: Rtvslo.si

“Glede na dejstvo, da družba v letu 2009 ni odpovedala pogodb o zaposlitvi 350 zaposlenim, kot je bilo najavljeno, lahko povzamemo, da bomo s sedanjo najavo 150 presežnih delavcev vseeno odpovedali za 200 pogodb manj, kot je bilo nazadnje za leto 2009 že napovedano,” so za STA povedali v ormoški družbi, ki ima svoj lastni razvojni oddelek in orodjarno, v njej pa bo kljub zmanjšanju števila delavcev ostalo še vedno več kot 900 zaposlenih.

Kot še zagotavljajo v podjetju, bodo vse aktivnosti v zvezi s postopkom razreševanja presežnih delavcev izpeljali v dogovorih s sindikatom in svetom delavcev ter v skladu z delovno zakonodajo.
.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.