https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ne popuščamo! 14. marca stavkamo v 10 mestih

Murska Sobota, 02.03.2018 ob 9:00  

Če se Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije do 14. marca 2018, ne bo uspel uskladiti z Vlado glede zahtev, bodo ponovno stavkali. 

Stavka bo izvedena enako kot februarska, le da protestnega shoda ne bo v Ljubljani, ampak v desetih mestih po Sloveniji. Sindikati bodo po 14. marcu 2018, začeli stavkovne zahteve zaostrovati. Kot ena možnost, po besedah Branimirja Štruklja, je zaprtje šol in vrtcev ter bojkot nacionalnega preverjanja znanja. 

Vladna stran se je 1. marca 2018 sestala s skupino sindikatov javnega sektorja pod vodstvom Jakoba Počivavška, s predstavniki Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije ter Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije pa se bo na pogajanjih sestala v petek, 2. marca 2018, ob 9. uri. V torek, 6. marca 2018, opoldne pa sledijo pogajanja s policisti. 

Foto: Arhiv Pomurec.com

Razlika med sindikalno in vladno stranjo je še vedno velika. Vladna stran ugotavlja, da so dosegli določen napredek in, da je še veliko dela pred njimi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2018 ob 13:00 žeden gost

      tomi Štruklji bi trbelo redno gor naklasti

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.03.2018 ob 15:18 pajšlin gost

      Zakoj zdaj školniki ne štrajkajo ka so počitnice ? Vsakemu še vzeti po 100 € in dati tistim z minimalnimi plačami .Banda te Štruklin še nej dobil po tikvači

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.03.2018 ob 15:49 gost

      Štrukel se bori za svoje kateri ga plačujejo,kdo se pa bori za zvišanje niskih POKOJNIN ?(upokojenci kdaj bomo šli na cesto štrajkat ?)

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.03.2018 ob 16:20 pomurc gost

      Vsaka čast Štruklji. Bori se za tisto, kar učiteljem pripada oz. so jim z varčevalnimi ukrepi odvzeli. 3 milijarde evrov so privarčevali na učiteljih, zdaj je čas, da jim vrnejo tisto, kar jim pripada.

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2018 ob 17:12 pomurc gost

        45 minut za učence ja, za učitelja pač ne, tako da ne pametuj, če ne poznaš kak zgleda delo učitelja.

        7 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.03.2018 ob 16:26 pomurc gost

      Za vse tiste, ki primerjate učiteljske plače z minimalno plačo, pa primerjate jabolka in hruške. Raje primerjajte jabolka in jabolka, se pravi učiteljske plače z ostalimi plačami (z isto izobrazbo) v javnem sektorju. Podatek je grozovit, učiteljske plače so tudi 20% nižje od ostalih. Tako, da imate tu odgovor, od kje država naj vzame višek denarja.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2018 ob 17:03 branovlek gost

        pomurc .......... Zdaj so bili učitelji doma še malo pa bo velika noč spet bodo doma te pride prvi maj in končno zaslužene dvo mesečne počitnice .In čeprav ne bodo učitelji doma dva meseca je že za dosti en mesec .Torej če realno pogledamo učitelji delajo malo več kak deset mesecev in se piše eno leto delovne dobe .Delajo kot bi imeli benificirani delovni staž .Učiteljica ,ki uči prvi razred dela dnevno 4--5 ur in gre domov brezi gradiva ,katerega bi doma morala pregledovati .

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2018 ob 17:25 pomurc gost

        Zakaj pišeš na pamet in širiš laži, če očitno ne veš, o čem pišeš. Sem učitelj in sem doma točno 29 dni, koliko imam letnega delovnega dopusta, nič več in nič manj. Ostale dni sem na šoli (tudi v počitnicah) in opravljam ostalo pedagoško in nepedagoško delo, ki ga je več kot preveč. Tako, da ne širiti laži, če ne poznate situacije, o kateri pišete.

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.03.2018 ob 17:31 pomurc gost

      https://klip.si/clanek/to-je-zapis-slovenskega-ucitelja-ki-ti-bo-dal-misliti-se-strinjate-z-njim Preberite si ta zapis, da dobite realno sliko o delu slovenskega učitelja!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.03.2018 ob 17:37 pomurc gost

      http://www.24ur.com/novice/slovenija/slepemu-z-zavoda-za-zaposlovanje-poslali-vabilo-na-razgovor-za-voznika-avtobusa.html?focus=1 Tu pa še en link, ki je dokaz, kje dejansko v javnem sektorju delajo ljudje, ki si svoje plače očitno ne zaslužijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2018 ob 11:05 bla gost

        Pomurc pa dajva. Na eni izmed šol so v tednu ko so stavkali delali (efektivno) ma glih 18 ur. Če bi se to zgodilo v gospodarstvu - nihče ne bi imel plač, ne vi učitelji ne delavci v gospodarstvu. Strinjam se, da so razni direktorčki v javni upravi preplačani za malo dela, strinjam se, da imajo določeni učitelji premajhno plačo. Nastavite normative- ne more imeti učitelj telovadbe enako plačo kot na primer učitelj slovenščine. Dajte del svojega znanja na trg in si zaslužite del plače na trgu, kot si moramo mi v gospodarstvu. Da ne govorim o plačah kuharic v šolah, ki delajo efektivno sigurno več kot učitelji-kaj poreče na to. Pa ne mi bluziti kako e vi delate doma pa ne vem kaj. Bodi potten do sebe pa si izračunaj efektivne ure v službi. S

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2018 ob 11:29 pomurc gost

        Vem o čem govorim. Predem sem se zaposlil kot učitelj, sem dve leti delal v enem od večjih pomurskih podjetij. Fizično je morda bilo bolj zahtevno, psihično pa absolutno ne. Pa ni poklic učitelja samo tiste ure pouka, ki jih oddelaš. Vi si očitno sploh ne predstavljate koliko pedagoškega in nepedagoškega dela ob tem še čaka učitelja. Efektivnega dela imam kot učitelj bistveno več sedaj, kot takrat ko sem delal v gospodarstvu.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2018 ob 12:17 bla gost

        Pomurc tudi jaz vem o čem govorim. imam podjetje, relativno uspešno. Zaposlujem 30 ljudi. Nimajo najvišjih plač, smo pa nekje na sredini.Z svojimi zaposlenimi sem zadovoljen, so vestni in pridni ter odgovorni. Ne prelagajo odgovornosti, kot sindikalisti. Zanima me, če se ti strinja, da ima Branimir tako veliko plačo.Glede vašega dela pa e enkrat- odgovori mi na naslednje vprašanje. Ali se ti zdi prav, da zasluži učitelj telovadbe enako kot učitelj npr. slovenčine? Prosim te za odkrit odgovor

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2018 ob 13:30 pomurc gost

        Se absolutno ne strinjam s tem, da imajo sindikalisti tako visoke plače. Učiteljski poklic je enoten, zato so tudi plače enotne. Ima pa recimo učitelj slovenščine manjšo obvezo ur, kot učitelj športne vzgoje, če že omenjaš to.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.03.2018 ob 17:39 Naci+Antistavkar gost

      OH, TA ŠTUKELJ! - Ne spominjam se, da bi za časa komunizma-socializma kdo stavkal, vsekakor pa ne javni sektor. Večina teh je bila v ZK, od koder bi jih izključili,kmalu zatem pa bi ostali brez službe........Zdaj je javni sektor na nogah. Pa ne toliko zato, ker bi bile plače učiteljev, policistov... zelo zelo nizke (vsi zaslužijo več kot tisočaka!), ampak se "bunijo" predvsem zato, ker jih "pumpajo" razni "štuklji", ki sicer mesečno dobijo tri ali več tisočakov. Takole bom strnil: množične stavke so izsiljene, nemoralne, potrebno bi jih bilo prepovedat, udeležence malo zastrahovati....... Vsekakor pa je treba povečati osebne prejemke delavcev v javnem sektorju, ki so krepko pod tisočakom. Najmanj tisoč evrov pa bi morali biti tudi osebni dohodek delavcev v proizvodnji, gradbeništu, gostinstvu, turizmu..., torej tam, kjer se ustvarja nova vrednost, torej denar za tiste, ki se gredo "štrajkače". Upirajo se mi!

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.03.2018 ob 19:13 gost

      POMURC. 29 dnij dopusta. V proizvodnji pa 24 dnij za trij izmene.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2018 ob 19:26 pomurc gost

        Jaz sem se izobraževal 24 let, potem opravljal volontersko pripravništvo eno leto in opravil strokovni izpit, da sem prišel do tega. Delavec v proizvodnji ima po vsej verjetnosti končano srednjo poklicno šolo. Tako, da ne moremo zadev ravno primerjati.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.03.2018 ob 20:51 gost

      Plače vsem gor ali nikomi, Vsi, ki smo Slovenci, ki delamo si zaslužimo boljše plače, vsi delamo neglede, če si tovariš ali čistilka v bolnišnici, katera tudi dela, dela, ki pa je žal razvrednoteno v tej gnjili Slovenski družbi, vem pa , da bojo poklicni poklici čedalje bolj cenjeni, ter iskani.Slovenijo je okupirala evforija Magistrov dipl.ing. dr.in tako naprej.Kje jih porabit vse te.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.03.2018 ob 6:09 gospodarstvenik gost

      Pomurec ko gledam da si se izobraževal za učitelja 24 let očitno nisi sposoben za učitelja ker tako dolgega študija če tudi seštejemo osnovno, srednjo in faks ni razen če si zraven pišeš še 7 let vrtca potem pa je tudi delavec z srednjo šolo se izobraževal 19 let in dodamo 5 let za posamezni semester in je to to. zato ne izpostavljaj in ne piši neumnosti. glede dela in plač učiteljev pa še to poglejte sedaj v počitnicah koliko učiteljev je bilo doma. večina jih je bilo na različnih turističnih destinacijah po tujini z višjim cenovnim razredom. Ne zvišat plače ampak jim pogledat izvor premoženja.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2018 ob 7:22 Nisem učitelj gost

        Gospodarstvenik verjetno si, zelo pa dvomim, da uspešen.Da si pa bedak nepismen, si pa tudi dokazal z zgornjim tekstom. A si kdaj slišal za ločila (pika, vejica, dvopičje, ipd...) Ti si še en dokaz, kaj naredi pomanjkanje izobrazbe.

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2018 ob 8:12 pomurc gost

        Bogme res super gospodarstvenik, ki očitno ne ve računati... Srednjo šolo zapustiš z 18 leti, študij traja 5 let + eno leto absolventskega staža: 18+6=24 Popravi me, če se motim...

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.03.2018 ob 8:37 Vprašanje gost

      Samo vprasanje za pomurca. Ta sestevek mi ne gre v racun...solo zapustis z 18 leti....ampak saj ne greste v solo ze s prbim letom, ali pac?? Vcadih smo hodili v oš 8 let, danes leto več... Torej bi bil račun 8+4+5+1=18! To ja za oš, srednjo šolo,studij, absolvent....opravite me, ce se motim

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.03.2018 ob 17:44 Pišta gost

      Kak smo pa Pomurci pametni, vsi si zaslužimo večje plače, samo kje vzeti? Že zopet samo jamramo, lp ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.03.2018 ob 18:20 gost

      Kje vzet? V davcnih oazah je toliko denarja, ki so ga vrli maherji poskrili oz. vzeli postenim drzavljanom! Ce ta denar pride nazaj v drzavo, se mi danes nebomo pogovarjali o stavkah!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.