https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Požar na stanovanjski hiši, več oseb odpeljali v bolnišnico

02.03.2018 ob 9:00  

V noči na petek je prišlo do požara na stanovanjski hiši v Dolencih. Gasilce so klic na pomoč sprejeli ob 1.22 in takoj je stekla intervencija, v kateri je sodelovalo pet gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Dolenci.

Z zbiranjem obvestil na kraju je bilo ugotovljeno, da je v starejši hiši, kjer so lesene stene in kaminsko-lončena peč prišlo do pregretja in posledično tlenja v leseni steni.

Ženska, ki se je ponoči zbudila, je začutila dim in na kraj poklicala gasilce, ki so pogasili začetno tlenje in odprli leseno steno. 

Zaradi vdihavanja dima je bilo na pregled v Splošno bolnišnico M. Sobota odpeljanih pet otrok in ženska, kjer je bilo ugotovljeno, da so vse osebe utrpele lahke telesne poškodbe in sicer blažjo zastrupitev z dimom.

Tuja krivda je izključena. Materialne škode pa je za okrog 5000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.