https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Puconcih navdušila Ditka in Feri Lainšček

Puconci, 08.03.2018 ob 10:55  

V sredo, 7. marca, ob 19. uri, je v povsem polnem Spominskem domu Števana Küzmiča v Puconcih, v izvedbi Ditke, njenega očeta in Ferija Lainščka, potekal koncert uglasbene poezije »Ne bodi kot drugi«. Župan občine Puconci Ludvik Novak je pozdravil obiskovalce, nastopajočim pa se je zahvalil za udeležbo in izvedbo zanimivega dogodka.

»Mladosten glas, ki je našel tankočuten glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika.«

Tako lahko opišemo glasbeno pripoved, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček, navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Nastopajoča sta, ob spremljavi Ditkinega očeta na klaviaturah, predstavila svoj skupni projekt uglasbene poezije, kjer sta se na koncertu prepletali ljubezenska lirika in avtorska glasba.

Njuno sodelovanje se je začelo v letu 2013, ko je Ditkin oče Gorazd Čepin, uglasbil dve pesmi omenjenega pesnika. Pesem »Ne bodi kot drugi« je postala velika uspešnica in naslovna pesem Ditkinega prvega albuma, na katerem je poleg uglasbene poezije Ferija Lainščka, Toneta in Marka Pavčka, še pet avtorskih pesmi v angleškem jeziku.

Uspešno nastopanje glasbeno-pesniškega dueta doma in v tujini

Glasbenica in pesnik se zadnja tri leta uspešno predstavljata z glasbeno-literarnimi dogodki po vsej Sloveniji. K nadgradnji skupnega nastopa je prispeval novi album Ne spreminjaj me, ki je izšel septembra 2016. Na njem je deset uglasbitev pesmi Ferija Lainščka, za katere sta glasbo napisala Ditka in Gorazd Čepin.

S svojo avtorsko glasbo se je glasbenica večkrat uspešno predstavila tudi v tujini. Leta 2013 je bila njena pesem Dreamer uvrščena v finale priznanega tekmovanja v Angliji (UK Songwritting Contest), v kategoriji singer/songwriter. Leta 2014 je postala ena izmed treh zmagovalcev natečaja Radia SI »30 Years For You«.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2018 ob 16:20 čondraš gost

      Feri je s Pušče ali z Vanče vasi ?Zadnjikrat smo imeli debato pa si nismo prišli skupaj .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.