https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prenova murskosoboškega mestnega središča se nadaljuje

Murska Sobota, 07.03.2018 ob 10:00  

Murskosoboška občina nadalje z načrtovano prenovo mestnega središča.

Osrednji trg v Murski Soboti bo obnovljen, ureditev bo zajemala predvsem na novo tlakovane širše poti do spomenika zmage ter ureditev okolice spomenika. Prav tako bodo obnovljene travnate površine, na novo pa bo postavljena manjkajoča urbana oprema: javna razsvetljava, mesta za montažne drogove, informacijska tabla in pitnik. Obnovili bodo tudi električno napeljavo, ki bo omogočala izvedbo več prireditev. 

To pomlad bo končana tudi obnova in čiščenje spomenika zmage, ki se je začela že jeseni. Na spomeniku bodo obnovljeni kovinski elementi, topovi, kipa partizana in vojaka Rdeče armade in podstavek spomenika. Okvirna vrednost obnove znaša okrog 550.000 EUR, predvideni rok za zaključek del pa je konec maja. 

Zaradi gradbenih del na Trgu zmage bo začasno zaprta tudi Slovenska ulica, kjer bo pred evangeličansko cerkvijo potekala ureditev ploščadi v obliki klančine s prehodom za pešce. V južnem delu Slovenske ulice se bo prva faza prenove mestnega središča začela urejati v začetku prihodnjega leta. 

Zaradi črpanja sredstev iz Celostnih teritorialnih naložb in drugih evropskih razpisov je bila obnova mestnega središča razdeljena na več faz. V prvi fazi prenove je sofinancirana iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt občina načrtuje kot prednostno naložbo, s katero želi izboljšati kakovost mestnega okolja, oživiti mesto ter zmanjšati onesnaženost zraka in hrupa. 80 odstotni delež bodo prejeli iz EU sredstev, 20 odstotkov, pa bo zagotovila občina.

V drugi fazi prenove bodo uredili območje okrog mestne tržnice za Blagovnico, Trg Kulture in območje do Kocljeve ulice. Urejale se bodo tudi zunanje urbane površine. K projektu bi lahko pristopili v letu 2020, po predhodni zagotovitvi drugih EU sredstev.

Z murskosoboške občine so sporočili, da si želijo, da javni prostor pridobi novo kakovost za srečevanja, spoznavanja in doživetja Murske Sobote ter vrnitev življenja v najožje mestno jedro Murske Sobote.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2018 ob 12:06 željko gost

      Kje so bo še betonirala ploščad v Soboti ? Naj raj zakrpajo ulice po mesti ,ker je graba na grabi

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2018 ob 12:22 Mitoka gost

      Na žalost tega ne financira EU. Žalostno ja se penezi ponavadi vlečejo in dajo vlečti samo za raznorazne preseratorske projekte.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2018 ob 20:38 gost

      jevšek je soboto spravo v betonske ploščadi jevšek in đutov so nas zadolžili do grla zato dragi občani pametno na volitvaj jeseni ka nete teka jevšeka volili ka te mo gotovi do konca

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.03.2018 ob 23:49 cestar gost

      ge se tude strinjan, ka bi trbelo ceste pa pločnike popravite itd.. al EU sredstva toga ne pokrivajo, na žalost so samo za raznorazne takše projekte. tak ka henjajte nabijate s tejme cestame, ker s ten kešon to nede šlo, NA ŽALOST!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.03.2018 ob 11:03 Sobočan gost

      Beton na beton tako smo že kot v Ljubljani. Pri občinski stavbi bi si lahko zamislili parkirišče ne da so šli delat ploščat. Ljudje nimajo kje parkirat posebej to velja za starejše in invalide, ki na slovenski imajo eno in na kardoševi dve parkirni mesti in še ti ponavadi zasedeni. Več zelenih površni bi si lahko zamislili, če že to počnejo, ker če zaprejo še slovensko in zabitonirajo bo res žalostno.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2018 ob 12:54 pokahontas gost

        Sobočan............ Krivi so tudi tisti ,ki vse te somarije podpirajo in se z takimi posegi strinjajo .

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.