https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Memoriada 2018: Nov državni in mednarodni rekord pomurske učenke Sanje Balažic

Ljubljana, 14.3.2018  

Na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja v Ljubljani je v soboto, 10. marca, potekalo državno tekmovanje iz pomnjenja - Memoriada 2018, tekmovanja pa se je udeležilo 68 učencev iz vse Slovenije.

Tekmovanja so se udeležili tudi učenci Osnovne šole III Murska Sobota, razvrščeni pa so bili v tri kategorije: otroci, juniorji in odrasli. Na tekmovanju so se udeleženci pomerili v desetih disciplinah: binarna števila, hitra števila, govorjena števila, karte, hitre karte, datumi zgodovine, imena in obrazi, naključna števila, naključne besede in abstraktne slike.

Učenci Osnovne šole III Murska Sobota so dosegli sledeče rezultate: Sanja Balažic iz 7. b je osvojila 1. mesto v disciplini govorjena števila in s tem dosežkom postavila nov državni in mednarodni rekord. Sanja si je zapomnila 60 govorjenih števil in s tem rezultatom presegla slovenski rekord iz leta 2011, ki je znašal 20 govorjenih števil. Učenka Nela Copot iz 8. b je osvojila 2. mesto v disciplini imena in obrazi, obe tekmovalki pa sta za odličen dosežek prejeli zlati priznanji.

V kategoriji skupni mnogoboj so učenci Osnovne šole IIIMurska Sobota dosegli sledeče uvrstitve: na 4. mesto se je uvrstila Neli Copot, 11. mesto je zasedla Brina Podgajski Kampuš, 13. mesto Sanja Balažic, 14. mesto Stela Kovač, 18. mesto pa je dosegel Žan Čahuk. Kot mentorica je sodelovala Ana Balažic.

Foto: OŠ III MS

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.