https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Denarna socialna pomoč po novem v začetku meseca

Murska Sobota, 15.03.2018 ob 12:00  

Upravičenci denarne socialne pomoči bodo od aprila naprej le-to prejemali na začetku meseca, izredna izplačila pa bodo premaknili iz začetka meseca v drugo polovico meseca. 

Iz Ministrstva za delo so sporočili, da bodo prestavili redna izplačila denarne socialne pomoči in njenih posebnih oblik, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine ter posmrtnine. Od aprila naprej bodo te izplačevali okrog 5. v mesecu, in ne več 21. v mesecu. Izredna izplačila pa so iz začetka meseca premaknili v drugo polovico meseca. 

Na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so zapisali, da je namen spremembe datuma rednega izplačila, predvsem ta, da se osebam, ki pridobijo navedene pravice, omogoči čim hitrejša pridobitev denarnih sredstev za zadovoljitev življenjskih potreb oz. za položaj materialne ogroženosti. 

Prejemniki že priznane pravice do denarne socialne pomoči, bodo izplačilo prejeli 21. marca 2018, naslednje izplačilo pa že 4. aprila 2018. 

Če boste vlogo za priznavanje pravice do denarne socialne pomoči, izredne denarne socialne pomoči, pogrebnine in posmrtnine prvič vložili v marcu 2018 in bo Center za socialno delo odločbo o upravičenosti do te pravice izdal do 23. marca 2018, boste izplačilo tako prejeli že 4. aprila 2018. Če bo Center za socialno delo izdal odločbo po tem datumu, in sicer najkasneje do 11. aprila 2018, boste izplačilo prejeli 20. aprila 2018. Enako pravilo velja, če boste marca 2018 vložili vlogo za podaljšanje pravice do denarne socialne pomoči, ker vam je ta potekla v navedenem mesecu. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.03.2018 ob 16:12 denar gost

      Ministrica Anja imaš moj glas. Samo še UTD nam narediš in te bo volila cela vas.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.