https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Etnojazzovska zasedba džeZZva predstavila najnovejši album Sintur

Murska Sobota, 17.03.2018 ob 6:00  

V petek, 16. marca 2018, je v Gledališču Park nastopila domača etnojazzovska zasedba džeZZva, ki je predstavila svoj najnovejši album Sintur.  

DžeZZvo so leta 2010 ustanovili štirje glasbeni prijatelji. Iz Štajerske prihaja Dejan Berden (klavir in sintesajzer), iz Pomurja pa Iztok Rodež (kitare), Mojmir Wolf (kontrabas) in Miran Celec (bobni in tolkala). 

Kvartet džeZZva je posebnost na slovenskem glasbenem polju, saj že od začetka delovanja uspešno in neobremenjeno razvija avtorski pristop do glasbe ter ga prefinjeno spaja in nadgrajuje s panonskim melosom in zvoki drugih kultur. S prvima dvema albumoma so se člani kvarteta uspešno postavili na glasbeni zemljevid Slovenije in širše regije, tokrat pa so predstavili tretji album z naslovom Sintur, ki prinaša devet novih skladb izpod peres članov kvarteta.

S tretjim albumom, ki nosi naslov Sintur, nadaljujejo dvoletni ritem diskografskih izdaj. Kot soavtorica je sodelovala tudi pevka Lina Rahne, ki je uglasbila poezijo nedavno umrlega pesnika Milana Vincetiča. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.03.2018 ob 13:51 gost

      Mater ka naroda....pa komi tej špilajo tou brezvezno zadevo,sami sebi!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2018 ob 21:04 gost

      Pa kak je lejko Beden iz štajerske če je iz Fijlovec!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.