https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Srečanje policistov s predstavniki Moto klubov Pomurja pred začetkom motoristične sezone

Murska Sobota, 17.03.2018 ob 6:05  

Pred začetkom nove motoristične sezone je Policijska uprava Murska Sobota v petek, 16. marca, v prostorih Centra varne vožnje Murska Sobota, pripravila posvet s predstavniki Moto klubov iz območja Pomurja.


Posvet je spadal v sklop izvajanja aktivnosti za izboljšanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil. Srečanje je s strani Policije PU Murska Sobota vodil Boris Žibrat, ki je najprej predstavil stanje prometne varnosti na pomurskih cestah v preteklem letu. Na srečanju so se s predstavniki Moto klubov iz območja Pomurja dogovorili za sodelovanje na področju prometne preventive v letu 2018.

Predstavniki Policije PU Murska Sobota so v nadaljevanju predstavili število in vrste prometnih nesreč. Primerjali so število prometnih nesreč s smrtnim izidom, s hudo telesno poškodbo ter z lažjo telesno poškodbo v letih 2016 in 2017. S tega vidika je bilo leto 2017 na pomurskih cestah varnejše. Nadalje so predstavili podatke o povzročiteljih prometnih nesreč od leta 2010 do 2017 in kakšen delež znotraj tega predstavljajo voznikih motornih koles.

Kot je bilo lahko videti po fotografijah s prizorišč prometnih nesreč, ni nikoli odveč nasvet, da cesta ni dirkališče in da hitrost ubija. Predstavili so nekaj značilnosti prometne infrastrukture in stanja varnosti na pomurskih cestah. Po daljšem obdobju sneženja in mraza konec letošnje zime, je posledično pričakovati slabše stanje na nekaterih odsekih cest. Na te odseke morajo biti še posebej pozorni vozniki enoslednih motornih vozil. V Pomurju je registriranih 3341 motornih koles, razpolagamo pa s slabo infrastrukturo in veliko frekvenco prometa, obstajajo pa tudi bolj ali manj vidne pasti na cestah.

Z namenom povečanja varnosti vseh udeležencev v prometu je možno opravljati tudi trening varne vožnje, izobraževanje in usposabljanje, vozniki motornih koles naj bodo ambasadorji varnosti in nenazadnje se vse začne in konča pri varnosti. S povezovanjem pri tovrstnih aktivnostih tako skrbimo, da bi bila tudi med motoristi statistika stanja prometnih nesreč čim boljša. Kljub temu, da se prometna varnost na naših cestah počasi izboljšuje, je treba še vedno izvajati preventivne ukrepe, aktivnosti in predloge za izboljšanje stanja v prometu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.