https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Domu starejših občanov Ljutomer nastopila tamburaška skupina Bisernica

Ljutomer, 17.03.2018 ob 7:50  

V Domu starejših občanov Ljutomer vsako sredo za svoje varovance organizirajo kulturne prireditve. Nazadnje je nastopila tamburaška skupina Bisernica, ki prihaja z Razkrižja.


Starejši se velikokrat počutijo sami in različne bolezni, izgube jih čustveno še dodatno bremenijo. Domovi starejših občanov nudijo priložnost vključitve v družbeno življenje ter zagotovljeno zdravstveno oskrbo s hrano. DSO Ljutomer je eden takšnih domov, ki ima poudarek na družabnih prireditvah. Vsak mesec svoje stanovalce razveselijo s praznovanjem rojstnega dneva z velikansko torto ter pesmijo otrok iz vrtca. Povezujejo se z Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer, okoliškimi osnovnimi šolami, Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, godbami ter pevskimi, tamburaškimi in folklornimi skupinami. Stanovalcem skušajo pričarati vzdušje oziroma jih spomniti na pesmi, ki so jih peli v svoji mladosti. Koliko besedil ljudskih pesmi poznate vi? Medgeneracijsko povezovanje je zelo dobrodošlo, saj starejši mlade lahko naučijo marsikaj in seveda obratno. Mlade pevske skupine so tako še posebej vabljene, da popestrijo kakšno urico ali dve varovancem DSO Ljutomer. Obenem organizirajo tudi oglede filmov, različne ustvarjalne delavnice, kot je na primer peka peciva, ter praznujejo večje praznike.

Tamburaška skupina Bisernica obstaja od leta 1980. So predstavniki starejše generacije, ko pa zaigrajo na strune privre na plan njihova živahnost.

Vsak starostnik je ob koncertu užival na svoj način. Nekateri so se pozibavali, drugi peli besedilo in ploskali ter tako vsaj za trenutek pozabili na svoje zdravstvene tegobe.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.