https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ponovno sneg in ohladitev, naslednji teden končno pomlad

Murska Sobota, 19.03.2018 ob 9:30  

Letošnje leto se zima kar noče posloviti. Te dni je vso državo in tudi Pomurje ponovno zajelo sneženje in zimske temperature pod lediščem. Ob postopno višjih temperaturah tekom tedna, vremenoslovci za prihodnje dni napovedujejo možnost poplav v nekaterih predelih države.


Po napovedi vremenoslovcev Agencije RS za okolje bo čez dan sprva oblačno, v notranjosti Slovenije, tudi v Pomurju, bo snežilo, le po nižinah Primorske bo rahlo deževalo. Čez dan bodo padavine postopoma oslabele in ponekod tudi ponehale, pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 °C. Ponoči bo rahlo sneženje povsod v notranjosti ponehalo.

V torek bodo najnižje jutranje temperature od -2 do -7, na Goriškem in na Primorskem ob burji malo nad 0 °C. Sprva bo pretežno oblačno, popoldne se bo predvsem v zahodnih krajih delno zjasnilo. Burja bo prehodno oslabela, najvišje dnevne temperature pa bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 9 °C.

 Foto: MMC RTV

V nadaljevanju tedna sončno, a še bo hladno

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme, pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V nadaljevanju tedna bo povečini sončno, veter bo slabel, a še bo hladno. V četrtek se bo nad srednjo Evropo in Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka in predvidoma vztrajalo do konca tedna. Od nedelje naprej ni izključen vpliv kakšne oslabljene vremenske motnje. Od četrtka do sobote pričakujemo suho in deloma jasno vreme. Jutra bodo mrzla, čez dan pa bo postopoma topleje. Od nedelje naprej se bo verjetnost padavin spet nekoliko poveča. 

Po napovedi vremenoslovcev ARSO se za naslednji teden končno obeta bolj spomladansko vreme, s temperaturami okoli 15 °C.

Foto: Arhiv Pomurec.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.