https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Odziv Splošne bolnišnice Murska Sobota po kriminalistični preiskavi

19.03.2018 ob 15:10  

Kot smo danes že poročali, je Sindikat zdravstva Slovenije po kriminalistični preiskavi, direktorja Korošca pozval k odstopu. V zvezi s tem smo prejeli uraden odziv in sporočilo za javnost Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki ga navajamo v celoti.

 

V sporočilu za javnost je Splošna bolnišnica Murska Sobota zapisala:

"V zvezi s pozivom sindikata SPUKC smo v Splošni bolnišnici Murska Sobota še zmeraj prepričani, da izplačila niso bila nezakonita. Verjamemo, da bo to potrdilo tudi sodišče. Pri tem bi radi dodali, da je izplačila neizkoriščenega dopusta svetovala njihova sindikalna zaupnica ga. Petek že v letu 2012, za kar prilagamo njeno e-pošto, kjer ob koncu pošte zapiše: »…pri racionalnem planiranju pa bi, delavcem v primeru, da ne bi morali izkoristiti LD ali ur, le te plačali kot navadne ure.« Nadalje je ga. Petek isto svetovala ustno na upravi julija 2015, prav tako je v letu 2016 upravi poslala e-pošto, v katerem poleg dikcije iz zakona navaja tudi: »Delavec je upravičen do odškodnine zaradi neizplačanega letnega dopusta, če izkaže, da je od delodajalca izrecno zahteval koriščenje letnega dopusta in da mu je delodajalec to pravico izrecno odklanjal.« Torej je uprava ravnala s skladu s strokovnimi nasveti ga. Petek, ki pa to zanika in vali odgovornost na upravo, po našem prepričanju zaradi maščevanja ker po novi sistematizaciji ni več vodja pravno-kadrovske službe.

Ga. Petek je po ukinitvi starega delovnega mesta Vodja II. sklenila pogodbo za delovno mesto strokovni sodelavec v pravno-kadrovski službi, ki ji je bila ponujena. Kot se je pozneje izkazalo, se s tem ne strinja in je vložila tožbo proti Splošni bolnišnici Murska Sobota, katero pa je na prvi stopnji tudi izgubila. Sodišče je namreč pritrdilo argumentom Bolnišnice. Kljub temu je ves čas od nastopa na novem delovnem mestu javno blatila Splošno bolnišnico Murska Sobota in njeno vodstvo, javno trdila in razlagala o domnevnih nepravilnostih, ki pa jih po prepričanju vodstva ni, jih je pa ga. Petek v bistvu sama predlagala. V ga. Petek zaradi njenega obnašanja ni bilo več pravega zaupanja s strani sodelavcev in vodstva, zato smo v vodstvu že pred časom pričeli s postopkom njene odpovedi delovnega razmerja. Le-ta je slučajno sovpadla z delom policistov oziroma njihovim obiskom Bolnišnice.

Hkrati bi ob tem želeli poudariti, da v zvezi z izplačanim neizkoriščenim dopustom poteka predkazenski postopek in zaenkrat še ni bila vložena nobena kazenska ovadba oziroma obtožnica. Zato govoriti o odstopu zaradi obtožnice, ki sploh ni vložena, ni možno. Kot že prej povedano, pa verjamemo, da bomo, v kolikor bi obtožnica bila vložena, na sodišču dokazali, da so bila izplačila, izvedena na podlagi nasvetov ga. Petek, zakonita.    

Odziv sindikata je po našem mnenju neutemeljen, sindikat pa je ravnal preko mere, ker je ga. Petek njihova zaupnica. Po našem prepričanju bi sindikat ravnal isto, ne glede na čas odpovedi ga. Petek, ki je, kot smo že prej pojasnili, slučajno sovpadel z obiskom policije na sedežu Splošne bolnišnice Murska Sobota."