https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Za mlade pomurske gasilce zmagovalni oder na Državnem tekmovanju ˝previsok˝ za milimeter

Murska Sobota, 21.03.2018 ob 12:00  

V soboto, 17. marca 2018, je v Trbovljah potekal 17. državni kviz gasilske mladine, na katerega so se uvrstile ekipe, ki so na izbirnem regijskem kvizu dosegle prvi dve mesti v svoji tekmovalni kategoriji. 

Letos so si pravico za 17. državni kviz gasilske mladine iz Pomurja priborili pionirji PGD Vučja vas, mladinci PGD Iljaševci in PGD Vučja vas ter pripravniki PGD Vučja vas iz GZ Križevci in pripravniki PGD Kapela iz GZ Radenci. Tekmovanja so se udeležili tudi pionirji PGD Tešanovci iz GZ Moravske Toplice. 

Tričlanske ekipe so ob pomoči mentorjev, kar tri mesece intenzivno trenirale hitrostno vezanje vozlov in ostale gasilske spretnosti, ter se učili snovi iz gasilske preventive, prve pomoči, gasilske zgodovine in iskanja besed v zapletenih tabelah. Vprašanja, ki so jih čakala na tekmovanju, bi glede na zahtevnost spravila v zadrego še marsikaterega gasilca-operativca na izpitu. 

Izkušeni tekmovalci PGD Kapela so po odličnem času vezanja vozlov in po pribitku 20 sekund zaradi drobne napake, kljub temu osvojili 21. mesto. Pripravniki PGD Vučja vas so dosegli drugi čas vezanja vozlov na tekmovanju, vendar je dobro sodniško oko zaznalo, da je vrv vozla dober milimeter izven črte, ki označuje mesto vozla. Pribitek 10 sekund je bila popotnica za nadaljevanja tekmovanja, vendar so kljub napaki dosegli odlično 5. mesto. 

Mladinci PGD Iljaševci, ki so prvič nastopili na državnem gasilskem tekmovanju, so dosegli dober čas brez napake pri izvajanju spretnostnega dela. Dosegli so več kot odlično uvrstitev, 9. mesto. Mladincem PGD Vučja vas je kljub silovitemu začetku vaje in odličnemu času izvedenih vaj, pokvaril srečo zadnji tesarski vozel, ki se je nekaj časa pozibaval na drogu, ko ga je tekmovalka zvezala, vendar je vrv prešla mejno črto in so dobili pribitek 10. točk. Kljub pribitku kazenskih točk so se veselili 13. mesta. 

Prvič so na državnem tekmovanju nastopili tudi pionirji iz PGD Tešanovci, za njimi pa so nastopili pionirji PGD Vučja vas, ki so že imeli izkušnjo iz lanskega tekmovanja. Vaje sta obe enoti izvedli brez napak in hitro. Prav ta nesrečni vozel na mladinski progi, katerega zibanje so nemo opazovali, jim je vzel tiste tekmovalne drznosti in tveganje, ki vodi do odličnega časa vaje. PGD Tešanovci in PGD Vučja vas sta dosegla do desetinke enak rezultat, vendar so po določenih pravilih pionirji PGD Tešanovci dosegli 12. mesto, PGD Vučja vas pa 13. mesto. 

Pomurski gasilci so tekmovanje zapustili zadovoljni in trdno prepričani, da bo v prihodnje več sreče tudi na njihovi strani. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.03.2018 ob 13:20 Gasilec Samo gost

      S petim, dvanajstim in trinajstim mestom, pa se res ni za hvaliti.

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2018 ob 14:07 evo mene gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.03.2018 ob 14:14 Gorledavščar gost

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.03.2018 ob 14:16 Goričanec gost

      .... mogouče pa bi tij bil boukši, gASILEC sAMO,zakoj si se nej prijavo na tekmovanje.....

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        21.03.2018 ob 17:52 Gasilec Samo gost

        Malo sem prestar. Pa tudi, če bi bil mlajši, bi s takšnim poraznim rezultatom bil tiho kot miš.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.