https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Majda Širca na Petanjcih: Pomurci imate čudovito naravo in široko srce

Petanjci, 06.05.2011 ob 17:49  

Na Petanjcih je potekala že 10. kulturno-mladinska prireditev "Dan spominov in tovarištva", ki je letos že drugič potekala v okviru "Jamborov spominov in dobrega sosedstva". Slovesnost je minila v znamenju kulture in dobrega sosedstva Pomurja s slovensko Istro.

Prireditev, ki je potekala v Vrtu spominov in tovarištva, že desetno leto organizira dr. Štiftarjeva fundacija, in katere namen je obujati spomine na zgodovino in težiti k ohranjanju dobrih odnosov med slovenskimi regijami. Prireditev je spremljal bogat kulturni program, slavnostna govora Petra Bossmana in Majde Širce ter zasaditev spominske cepike nešplje in odkritje skulpture Prekmurski totem akademskega slikarja in domačina Štefana Hauka.

Majda Širca: Pomurci imate razkošje

Slavnostna govornica, ministrica za kulturo Majda Širca je opozorila, da je ključnega pomena, da tudi v časih krize ohranjamo in razvijamo kulturo, saj nas le ta povezuje in bogati. Izpostavila je podatek, da smo Slovenci v vrhu prebranih in izdanih knjig na prebivalca glede na evropsko povprečje, ob tem pa tudi povedala, da se državna sredstva, namenjena kulturi ne zmanjšujejo kljub finančni situaciji. Ministrica je povedala tudi, da je še kako pomembno, da se spominjamo svoje zgodovine, saj na njej lahko gradimo naprej. "Pomurci ste bogati - imate čudovito naravo in široko srce," je še dodala Širčeva.

Pelo se je in plesalo ter tudi zadišalo po morju

Za bogat kulturni program so poskrbeli: folklorna skupina Plavček iz vrtca pri OŠ Tišina, solinarska družina iz Pirana, dijaki Gimnazije Murska Sobota s pesmimi in recitali, pevski zbor Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in učenci OŠ Sečovlje s predstavitvijo in plesno točko. Scenarij za prireditev je napisala profesorica Gimnazije Murska Sobota, Danica Muhič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. nusikaa
      07.05.2011 ob 12:36 nusikaa

      neje NA Petanjcih?? :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.