https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Mladi pomurski strelci postali ekipni državni prvaki

Kidričevo, 26.3.2018  

V soboto, 24. marca., je v Športni dvorani v Kidričevem potekal vrhunec domače sezone, 27. strelsko državno prvenstvo z zračno puško za tekmovalce do 17. leta starosti.

Na prvenstvu je sodelovalo 421 strelcev, mladi pomurski strelci v postavi Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari pa so postali ekipni državni prvaki. Državni prvak je postal tudi Jure Sočič s 403,7 kroga, drugi je bil Tjan Kazar s Tišine, na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Patrik Farkaš s 401,7 kroga, z le 0,7 kroga zaostanka za kolajno. Timotej Plahut iz Murske Sobote je med pionirji posamično s 183 krogi osvojil drugo mesto. Mišo Hari iz Murske Sobote je s 189 krogi in novim državnim rekordom postal državni prvak med mlajšimi pionirji.

Uspešno so tekmovale tudi pomurske strelke ekipe Jezero iz Dobrovnika, saj s v konkurenci kadetinj v postavi Melani Ferencek, Laura Podgoršek in Saša Gavrič osvojile tretje mesto.

Najuspešnejše športno društvo prvenstva je bilo Športno strelsko društvo Murska Sobota s tremi državnimi prvaki in enim državnim podprvakom, sledilo pa jim je SD Kisovec s tremi državnimi prvaki. Člani Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine v postavi Tjan Kazar, Tadej Kuhar in Iztok Rebrica pa so postali državni podprvaki. Strelska ekipa Tišineje v postavi Marko Ribaš, Aljaž Novak in Rene Žižek osvojila tretje mesto. 

Med 421 prijavljenimi tekmovalci jih je bilo največ iz SD Grosuplje (23), SD Kovinar Ormož (19) in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (18). Mladi strelci so na državnem prvenstvu izboljšali tudi tri državne rekorde.

Foto: Strelska-zveza.si

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.