https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Direktor LEK veterine Branko Kamenšek med prejemniki »gospodarskih oskarjev« GZS

Ljubljana, 27.03.2018 ob 10:00  

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je letos že 50. podelila nagrade za izjemne gospodarske dosežke kot priznanje gospodarstvenikom za njihovo večletno uspešno vodenje podjetij. Eden izmed devetih prejemnikov »gospodarskega oskarja« je tudi Pomurec Branko Kamenšek, direktor LEK veterine iz Lipovec.


Devet gospodarstvenikov iz šestih slovenskih regij in osmih dejavnosti je 26. marca v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Rdeča nit letošnje podelitve nagrad se je glasila »Strast spreminja sanje v uspeh«.

»Po premisleku bi rekel, da dajem v poslu prednost razumu in analitičnosti, vendar tudi v tem razumu mora biti vsaj delček strasti,« je v luči letošnje rdeče niti izpostavil direktor LEK veterine Branko Kamenšek.

Od leta 2005 na samostojno in gospodarsko uspešno pot

Družba Lek Veterina je s svojo dejavnostjo začela že leta 1980, do leta 2005 pa je bila del farmacevtske družbe Lek. Branko Kamenšek je v podjetje vstopil leta 2009 kot krizni manager in je od 2012 tudi večinski lastnik podjetja.

Slogan podjetja »Predani zdravju živali« temelji na dejavnosti proizvodnje vitaminsko-mikromineralnih predmešanic in premiksov za krmne mešanice za zdravje živali. Dolgoročna razvojna strategija podjetja je naravnana k razvoju novih produktov z visoko dodano vrednostjo, ki bodo zagotavljali učinkovitejše in ekološko trajnostno naravnane izdelke. Družba je v letu 2016 ustvarila 43 tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega. V letu 2014 so na slovenskem trgu uspešno vstopili z novo blagovno znamko hrane za pse »Dino«.

Na podelitvi predsednik Pahor pozval k reformam, predsednik Evropske nogometne zveze Čeferin govoril o strasti

Podelitve se je udeležil predsednik države Borut Pahor, ki je za MMC RTV Slovenija povedal, da se Sloveniji po končani krizi in v razmerah okrevanja ponuja druga priložnost, povezana predvsem z nalogo, da se zmanjša stroške v sektorju država. Bil bi skoraj greh, če ne bi izkoristili možnosti in priložnosti za nov začetek ali vsaj za nov zagon, je povedal zbranim.

Prva priložnost je bila osamosvojitev Slovenije in z njo prelomne družbene spremembe. Finančna in gospodarska kriza je razkrila, da smo marsikaj naredili tudi narobe, zato smo plačali visok davek, je spomnil. Za razliko od gospodarstva, ki ga je globalna konkurenca prisilila k prilagoditvam, spremembam in inovacijam, ostaja država po Pahorjevih besedah preveč neokretna. "Rad bi, da bi se navzela tega poguma in podjetnosti za strukturne spremembe," je dejal in povzel, da nam je drugo priložnost v glavnem omogočilo gospodarsko okrevanje.

O rdeči niti letošnje podelitve nagrad, strasti, je govoril tudi gost letošnje prireditve, predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. »Strast nam pomaga, da se otresemo rutine. Je gonilno sredstvo uspeha in nam pomaga, da ne obtičimo na mestu,« je povedal za MMC RTV Slovenija.

 

Merila in kriteriji ocenjevanja

Komisija za nagrade Gospodarske zbornice Slovenije je pri svojem delu upoštevala obširna merila, v okviru katerih se med ostalimi z vidika dolgoročne ekspanzije in razvoja družbe ocenjuje razvojna strategija podjetja na področju razvoja, investicij in prodaje. Poseben poudarek je namenjen spodbujanju inovativnosti, razvoju novih proizvodov in tehnologij, zaščiti intelektualne lastnine in vključenosti v evropske razvojne programe. Upošteva se tudi družbena odgovornost in povezanost podjetja z lokalnim okoljem.

Osebna izkaznica Nagrade GZS

Nagrada GZS za izjemne gospodarske dosežke je najstarejše tovrstno priznanje v Sloveniji - tokrat se podeljuje že 50-tič. Ustanovljena je bila leta 1968 s Sklepom o ustanovitvi nagrade Borisa Kraigherja za izjemne dosežke trajnejšega pomena  v organizaciji in vodenju gospodarskih organizacij, ki odločilno vplivajo na izboljšanje ekonomskega položaja gospodarskih subjektov. Prvič je bila podeljena leta 1969 ob obletnici smrti Borisa Kraigherja. Vodilo nagrade pa se glasi »izjemni dosežki trajnejšega pomena«.

 Foto: GZS

Gospodarstveniki, ki trajnostno ustvarjajo presežke

Prejemniki nagrade GZS so gospodarstveniki, ki trajnostno ustvarjajo presežke, imajo večletne odlične rezultate na domačem in svetovnih trgih, razpolagajo z inovativno poslovno miselnostjo in ravnajo s premišljenimi poslovnimi potezami. Gospodarstveniki dosegajo preboje v svojih tržnih nišah in so lahko vodilni na domačem ali tujem trgu. S svojim delovanjem dokazujejo, da je mogoče doseči odlične rezultate v zadovoljstvo kupcev, lastnikov, zaposlenih in okolja - tudi v najzahtevnejših pogojih poslovanja. Prejemniki te gospodarske nagrade se tako uvrstijo v družbo najvidnejših gospodarstvenikov, ki s svojim delovanjem pomembno sooblikujejo gospodarsko in družbeno okolje, v katerem delujejo.

Vseh devet prejemnikov Nagrade GZS za leto 2017:

•           Borut Čeh, direktor, Labena d.o.o.

•           Rado Čulibrk, direktor, NIKO, d.o.o. Železniki

•           dr. Robert Golob, predsednik uprave, GEN-I, d.o.o.

•           Branko Kamenšek, direktor, LEK veterina d.o.o.

•           Ivan Kralj, direktor, Arex d.o.o. Šentjernej

•           Matjaž Omladič, direktor, Novem Car Interior Design d.o.o.

•           dr. Mark Pleško, direktor, Cosylab d.d.

•           Iztok Špan, direktor, Tajfun Planina d.o.o.

•           dr. Flora Cvetka Tinauer, direktorica, EBA d.o.o., Ljubljana

 

 Izjavo direktorja LEK veterine, Branka Kamenška, si lahko ogledate na spodnjem video posnetku.

 

    Komentarji

    1. gost
      27.03.2018 ob 15:52 VZMD gost

      VIDEO REPORTAŽA s sinočnje 50. podelitve Nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke »Strast spreminja sanje v uspeh«: www.youtube.com/watch?v=-qwNcqG7BwM

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.