https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Območno srečanje otroških šolskih folklornih skupin v Lendavi

29.03.2018 ob 10:40  

V sredo, 28. marca 2018, je v Gledališki in koncertni dvorani Lendava potekalo Območno srečanje otroških šolskih folklornih skupin, na katerem se je predstavilo sedem folklornih skupin, štiri slovenske in tri madžarske.


Območno srečanje šolskih folklornih skupin »MARKO  SKAČE« sta pripravila Javni sklad za kulturne dejavnosti - Območna izpostava Lendava in Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava. S svojimi plesi so se predstavili: folklorna skupina Kis Lindau iz DOŠ I Lendava, mlajša folklorna skupina OŠ Odranci, mlajša folklorna skupina OŠ Kobilje, folklorna skupina Ugrós iz DOŠ Prosenjakovci, otroška folklorna skupina OŠ Franceta Prešerna Črenšovci in starejša folklorna skupina iz OŠ Kobilje.

Slovenske folklorne skupine je strokovno spremljala Adriana Gaberščik, madžarske pa Péter Molnár. Za glasbeno spremljavo madžarskih folklornih skupin je poskrbela glasbena skupina Harangláb iz Zalaegerszega. Vsa pohvala gre vsem nastopajočim, najboljši pa se bodo uvrstili na regijsko srečanje, ki bo, 10. maja 2018, v Selnici ob Dravi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.