https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad morala priznati poraz proti Mariboru

5.4.2018  

Na prvi tekmi četrtfinala državnega prvenstva za moške, sta se v dvorani Tabor, pomerili ekipi Maribora in Panvite Pomgrad iz Murske Sobote. Zmage so se s 3:1 (-15, 20, 16, 26) veselili Mariborčani.


V dvorani Tabor, kjer je potekala prva tekma četrtfinala državnega prvenstva za moške, se je zbralo okoli 200 gledalcev. Tekmo sta sodnika Novak (Dvor) in Milojevič (Ljubljana).

Točke za Maribor so dosegli: Crnjanski 21, Plesec 16, Detela 14, Uremovič 13, Mulec 4, Mejal 4, Planinšič 1, Vrabl, Košenina, Herman, Križman, Virtič.
Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 16, Grut 14, Rojnik 11, Flisar 10, Javornik 7, Kasnik 3, Banič 1, Bedrač, Hrastovec, S. Ratkai, J. Ratkai,  Pečnik, Felkar.

Čeprav so uvodni niz bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrada ter povedli 3:1, so na prvi tehnični odmor s točko naskoka odšli domačini. Z delnim izidom 5:0 je sledila serija Panvite Pomgrad, ki je povedla z 12:8. Varovanci Sebastijana Škorca so poizkušali izničiti zaostanek, vendar se jim na kaj več kot na tri točke zaostanka ob drugem tehničnem odmoru ni uspelo približati. Razlika se je do konca niza celo višala in prvi niz so osvojili igralci Panvite Pomgrada s 25:19.

Mariborčani so z naslednjim nizom pokazali, da ne bo šlo tako gladko, kot so si želeli igralci Panvite in niz začeli s 3:1. Prekmurci se niso dali in takoj odgovorili z delnim rezultatom 3:0. Sledil je hud boj za vsako točko. Pri rezultatu 13:12 so Mariborčani naredili odločilno prednost v tem nizu ter z nizom štirih zaporednih točk povedli 17:12 in prednost obdržali do konca niza, ki so ga dobili s 25:20.

Tretji niz so bolje odprli odbojkarji Panvite Pomgrada ter povedli s 5:2, a so gostitelji že ob prvi tehnični prekinitvi vodili z minimalno razliko. Gledalci so lahko uživali v borbeni igri obeh ekip, saj so se odbojkaši ponovno borili za vsako točko. Ob drugem tehničnem odmoru so Mariborčani vodili s 16:13. Ko je na servis prišel Detela, ki je z dobro usmerjenimi in predvsem močnimi začetnimi udarci goste pripeljal do obupa, so domači odbojkarji prišli do velike prednosti (22:13) in se veselili zmage s 25:16.

Ko je bilo za pričakovati nadaljevanje ofenzive domačinov, so ti nepričakovano popustili ter prepustili pobudo Panviti Pomgrad, ki so hitro povedli z 10:6. V trenutku, ko bi morali Prekmurci samo še povečati prednost, so naredili tri nerazumljive napake in spet spustili domačine v igro. Prednost je skopnela na 10:9. Sledila je boljša igra Panvite Pomgrad in na drugem tehničnem odmoru so Sobočani vodili že z 16:11. Ko so vsi že počasi pričakovali peti niz, je sledil zadnji napad domačinov, ki so počasi in vztrajno lovili goste ter izenačili rezultat na 20:20. V razburljivi končnici so imeli boljše živce Mariborčani, ki so niz dobili z 28:26 ter si priigrali veliko psihološko prednost pred drugo tekmo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2018 ob 22:28 Djkas gost

      Pohani sendvici....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.