https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Dobrota ni sirota tudi letos potekala na negovski osnovni šoli

Negova, 05.04.2018 ob 15:00  

Na Osnovni šoli Antona Trstenjaka v Negovi so tudi letos organizirali dobrodelni koncert. Prireditev je potekala 4. aprila, ob 18. uri. K dobrodelnosti sta s svojim nastopom prispevala Isaac Palma in Francisco Soto Bravo. Zbrana sredstva s koncerta bodo namenili šolskemu skladu.


Denar za šolski sklad na omenjeni osnovni šoli pridobijo z zbiranjem odpadnega papirja, s strani staršev in dobrodelne prireditve, kjer ob izbranih gostih nastopijo tudi učenci in učenke Osnovne šole Antona Trstenjaka Negova. Prireditev je namenjena, tako staršem, kot tudi širši lokalni skupnosti. 

Isaac Palma prihaja iz Argentine, rojen je v mestu Puerto Madryn. V Slovenijo je prišel leta 2014 in se tekom tega leta zaljubil v slovensko dekle. Med tem je sicer odšel nazaj v Argentino, ter se decembra 2015 spet vrnil v Slovenijo. Od takrat naprej tudi stalno živi v Sloveniji, v okolici Ptuja. Svojo glasbeno pot je začel v šovu Slovenija ima talent (2016). Za dobrodelno prireditev v Negovi je prejel motivacijsko pismo učencev Osnovne šole Antona Trstenjaka in se z veseljem odzval povabilu. 

Francisco Soto Bravo, bolj poznan pod imenom Panchito (mali Francisco) prihaja iz Peruja. Izvira iz andskega kraja Ayacucho, ki leži na višini 2746 metrov nadmorske višine. Je glasbenik in je tesno povezan s svojo kulturo in okoljem (vpliv Špancev, Afričanov) iz katerega izhaja. Nekoč so v tem prostoru živeli tudi Inki. Slednji so imeli poseben odnos do narave, ki se je ohranil vse do današnjih dni (mati zemlja - pachamama). Danes Panchito živi v Cerknici in velikokrat obišče svoje sorodnike v Kunovi ob Negovi. Je zanimiva osebnost, ki je vsekakor popestrila dobrodelno prireditev. 

Nastopili so učenci Plesne šole Zeko, ki sicer obiskujejo Osnovno šolo Antona Trstenjaka Negova. 

Foto: OŠ Antona Trstenjaka Negova

Velikokrat ravno denar iz šolskega sklada omogoči šolo v naravi otrokom, katerih starši si plačila šole v naravi ne bi mogli privoščiti. Finančno pomoč potrebujejo tudi zelo nadarjeni učenci. Ali, če zaključimo z besedami dr. Antona Trstenjaka: "Človek bi ne bil več človek, če ne bi bil bitje potreb in želja."

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.