https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Center za socialno delo Pomurje, dve službi v Murski Soboti, ena v Ljutomeru

 

Od avgusta naprej, se bo treba na Center za socialno delo (CSD) Murska Sobota, odpraviti malce bolj v središče mesta in sicer do sedanjih poslovnih prostorov NLB na Trgu zmage v Murski Soboti. Tukaj bo po novem tudi sedež območnega centra, torej CSD Pomurje.


Skupna splošna služba in skupna strokovna služba naj bi delovali v Murski Soboti, služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev za celotno Pomurje pa v Ljutomeru. Kar pa je malce odročno, saj to pomeni, da bi se morali uporabniki z murskosoboškega območja za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev voziti v Ljutomer. Nataša Meolic, direktorica CSD Murska Sobota navaja, da bo služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev namreč odločala tudi o ugovorih zoper izdane informativne odločbe, ni pa še jasno, ali se bodo strokovni delavci takrat srečevali z uporabniki ali ne. Poudarja tudi, da je osebni stik potreben, saj gre za ustavno pravico do pritožbe in za možnost njene razjasnitve.

Elektronskih vlog je zelo malo

Meoličeva je dejala, da so mnenje, posredovali tudi ministrstvu in ga podprli s podatkom, da je CSD pristojen za 56 tisoč prebivalcev, zato ni logično, da bi bila tako pomembna služba le v Ljutomeru. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve (MDDSZ) pa jih miri, da bo komunikacija s to službo potekala v glavnem s pomočjo elektronskih vlog. A za vse pravice ni elektronskih vlog in pri nekaterih je treba priložiti tudi številna dokazila, tako, da je osebni stik še vedno pomemben. Po besedah Meoličeve, naj bi se na MDDSZ še odločali o možnosti, da bi omenjena služba delovala na obeh lokacijah, a po odgovoru, ki so ga poslali, ni tako.

Pristojnosti službe v Ljutomeru

Kot poroča vecer.com, bo služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev delovala za celotno Pomurje, na MDDSZ pa menijo, da sama lokacija ne bo vplivala na uporabnike. Uporabniki bodo enako kot doslej vse zadeve tudi v prihodnje urejali v svojih enotah. Služba za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev v Ljutomeru bo pristojna za odločanje in reševanje vlog o pravici do otroškega dodatka, znižanju plačila za programe vrtcev, državni štipendiji, dodatni subvenciji malice za učence in dijake ter subvenciji kosila za učence. Vlog za denarno socialno pomoč in varstveni dodatek pa ne bo reševala. Stranke bodo lahko svojo vlogo oddale na najbližji enoti CSD, ta bo izročena službi za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Za uporabnike se tako ne bo spremenili nič bistvenega, pravijo na ministrstvu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2018 ob 20:19 gost

      Saj nevedo kaj delajo prej da bo socialna v začetku meseca zdaj pa spet to sranje sramota

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2018 ob 0:29 csd gost

      v teh državnih ustanovah so že davno zgubili stik z realnostjo. vsaka nova ideja ki pride iz ljubljane je bolj butasta. Še malo in bomo za vsak drek šli v ljubljano. dajmo vse centralizirat in vse uslužbence v ljubljano. na podeželju pa samo še siromake

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2018 ob 13:28 gost

      Ideja ni prišla iz Ljubljane. Ideja in izvedba je od Jurše!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2018 ob 19:08 gost

      Koliko “ustreznih” kadrov se bo na novo zaposlilo v tem feminističnim gnezdu lenobe? To je pravo vprašanje, ne pa kje bo locirano.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.12.2019 ob 14:15 Miran gost

      Gospa magistra Cug Danijela je z pravnico gospo Lejko Šlihtuber Bojano spisala odločbo, da mora sin študent vrniti štipendijo. Znesek 1920€. PO uradni dolžnosti so ugotovili, da ni napredoval v višji letnik. Kar bi pomenilo, da ni naredil magistrskega dveletnega študija. Pisno sem ju vprašal kako ni napredoval, ko pa ima izkaz in piše zdaj magistrsko nalogo. Dajem v javnost, da gre žena na Preverjeno in pred novinarji bo pokazala več strani dolgo in nerazumljivo odločbo. Prav tako bo govora in to bo glavna tema, če bo dovoljeno, še vse ozadje dela Centra za socialo. Namreć tare jih ena skrb, ker je sin naredil tudi adronološke teste na CSD Lendava in se misli zaposliti na enem od Centrov ima skupina ljudi iz Ižakovec veliko bojazen, da ne bodo več uspešni v svojem preganjanju. CSD M. SOBOTA JE IZDAL MNENJE IZPOD MIZE, TOREJ DVEMA IZ JAVNE UPRAVE, DA NAJ MIRNE DUŠE NADALJUJEJO Z IZZIVANJI, NAJ DELAJO KOT IMAJO ZAČRTANO, NAJ LOPOVE ZAPREJO. TO SEM ŽE OSEBNO POVEDAL, KAKOR TUDI PISAL NJIM IN NA MINISTRSTVO-PA NIČ. SPLOH SE NE ODZIVAJO, NIMAJO NOBENE STROKOVNOSTI, NE BRANIJO SE, POPOLNI MOLK. OMENJA SE IME DRJA JE REKLA, DA LOPOVE SAMI ZAPRITE, KER JIH SOCIALA NE MORE. Pričakovali so, da me bo sram to objaviti, ker navsezadnje se vsak vpraša; kaj delaš, da te s tem obkladajo? To bi vprašal go. Lejko in go.Cug. Se bojite soboške koruptivne naveze, katera vas izsiljuje in vam nalaga kaj morate storiti?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.12.2019 ob 14:29 Miran gost

        ˝DARJA IZ SOCIALNEGA NAM POVEDALA NAJ SAMI LOPOVE ZAPREMO, KER ONI NISO ZA TO, NAJ JIH ZAPREMO, NAJ Z LOPOVAMI NAPRAVIMO KAR NAS VOLJA˝, tako soseda Bernardina Marton Ižakovci. Na prostem l. 2014, 20min pred osmo, ko so njene sorodnice čakale na njenega sineka, da ga odpeljejo na letališče ua Avstralijo. Kar so tudi na ves glas omenjale, zato tudi bilo slišano, kakor večkrat ponovljena grožnja, pravzaprav dovoljenje CSD. Od tega naprej se vrstijo lažne obtožbe, plač. nalogi, sodišča z ponovnimi obtožbami, kajti stare obtožbe so ževčkrat slišane, narod, kot druščina sosedov tudi pravi, da narod več ne verjame. Vedno nove, katere več niso prirejene, so popolnoma izmišljene. Kot je ta, da bi žena z kamnom ranila (zdaj pokojnega Martona). Ves čas sodnega pregona so všteli ali otroke ali pokojne, kot je Senica Alojzija, tudi ta je bila ves čas deelžna napadov z naše strani. Tako več ne bo šlo, zato ker CSD dovoljuje in zapoveduje kaj naj ta druščina še stori.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.