https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Prireditev ob svetovnem dnevu Romov: Tudi mi smo otroci sveta

Lendava, 06.04.2018 ob 15:00  

V petek, 6. aprila, so ob svetovnem dnevu Romov, v Gledališki in koncertni dvoroani Lendava, dvojezični vzgojno-izobraževalni zavodi občine Lendava v sodelovanju z Miškinim gledališčem, pripravili prireditev z naslovom Tudi mi smo otroci sveta.


Na prireditvi so nastopili otroci, učenci, dijaki in varovanci dvojezičnih vzgojno-izobraževalnih zavodov, igralci Miškinega gledališča ter glasbena skupina Romano glauso s plesalkami romskega kulturnega društva Romano Jilo iz Dolge vasi. Kratek govor je imeli tudi predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v slavnostnem nagovoru med drugim izpostavil, da se moramo boriti za enake pravice, iz teh enakih pravic pa izhajajo tudi enake dolžnosti. 

Kot skupnost imamo pravico in dolžnost, da se potrudimo za strpno sobivanje, ki bo vsakomur omogočalo, da se oblikuje v svobodno in ustvarjalno osebnost je dejal Pahor in dodal, da nas različnost plemeniti. »Če si bomo le med seboj pomagali, se spoštovali, cenili dostojnost in dostojanstvo posameznika in se medsebojno spodbujali.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2018 ob 16:08 ponosen slovenec gost

      VSAKA VAM ČAST PREDSEDNIK DOKAZALI STE DA STE PREDSEDNIK VSE DRŽAVLJANOV SLOVENIJE LEPO VAS JE BILO VIDETI

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2018 ob 18:00 gost

      Kaj je to za cigan bande

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.04.2018 ob 19:51 šterc gost

      Pahor in Balažek sta končno med svojimi

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.04.2018 ob 20:20 čondraš gost

      Tudi vi ste otroci Sveta, s pravicami in brez dolžnosti !

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2018 ob 7:33 gost

      Predobro gre otrokom sveta, zato voliti desnico!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2018 ob 11:44 skupina pavrov gost

      Đelem,đelem romale temeraf ,temeraf romaleeeeeeeee kuku lele širipi ,širipi

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.04.2018 ob 13:05 Gost-Tinka11 gost

      Spoštovani komentatorji! Le kaj bi počeli po cele dneve, če nebi bilo objav o Romih, nad katere vedno znova vlivate gnojnico, jih ponižujete in iščete same negativne stvari, da se potem vi počutite boljše, bolj uspešne, pomembne?! Naj bo novica še tako lepa, pozitivna, vi znate samo srat po domače povedano! Pa dajte enkrat vzet ogledalo in se pogledat vanj! Vklopite možgane,če jih seveda imate, in ocenite sebe, pomislite kaj ste vi dosegli, kolikokrat ste se morali veliko bolj dokazovat, da ste dobri, ker pač nisto vas hoteli sprejeti,ker niste spadali v njihove kalupe! Ja to mora velika večina izobraženih, delovnih, pridnih Romov vsak dan znova delat zaradi ljudi, kot ste zgoraj omenjeni komentatorji! Sram vas je lahko! Čestitke vsem sodelujočim na proslavi, saj so hvala Bogu pokazali, da ljudi ne sodijo po narodnosti, barvi kože, veroizpovedi,...., ampak le po tem kakšni so kot posamezniki in ne posplošujejo svoja dognanja na celo nacijo, kot jo vi! Pa lep viken vsem!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.04.2018 ob 16:41 gost

      gos tinka pelaj si domo te cigane pa cigani do ostali gotovo saj jih država podpira z velikimi podporami in raznimi transverji saj pa vsak dan hodijo na csd prosjačit za položnice intd naj grejo jarke čistit da bodo videli kak se kruh služi neda doma ležijo in čakajo 21 v mesecu kdaj bo podpora

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.04.2018 ob 16:56 Tinka11 gost

      Gost-16:41 očitno si tudi ti brez službe,dobivaš podporo, vsakodnevo hodiš na CSD,kjer vse to vidiiš. In ti si samo potrdil tisto, kar sem napisala: zafrustriran osebek, ki se poveličuje oz si nabija ego tako, da druge podcenjuje in žali. vse meče v isti koš. In če bi malo pogledal statistiko je v Sloveniji okrog 12000 Romov, pa če jih od tega dobi podporo tričetrt je to še vedno dosti manj, kot jih dobi Slovencev, kvazi umetnikov in kulturnikov, kmetov, kvazi bolnikov in še kaj: aja Slovenci to lahko delajo!

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.04.2018 ob 20:03 paver gost

        Tinka 11 --------- Si pozabila da so prav "romi" hodili od hiše do hiše oziroma od kmetije ,do kmetije z pütami in fektali ?Tudi kure crknjene so odnašali in to kvazi od kmetij kot pišeš .

        6 2 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.04.2018 ob 18:54 izobrazba gost

      Kje so izobražni romi? Saj se jim ne da v šolo hodit in imajo vse mogoče dodatne pomoči in nič od njih. Niti zaposleni niso ravno in vsi vozijo dobre avte. Le od kod imajo denar???

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.04.2018 ob 19:15 Gost-Tinka11 gost

      Gost -izobrazba malo pogooglaj pa boš našel prav iz Prekmurja Rome ,ki trenutno študirajo celo na doktorski ravni, imamo magistra, štirje so na dobri poti, da to v teh mescih postanejo. Z visoko in višjo izobrazbo pa je kar nekaj ljudi, ravno tako študentov in to zelo uspešnih,..pa še bi se našlo. Ampak vi tega nočete videt, ker bi se potem še bolj slabo počutili, kajti "en Cigan ima boljšo izobrazbo, standard in je bolj kulturen kot jaz". Ponavljate svoje matre o lenih ,izkoriščevalskih Romih, ko none Očenas v cerkvi,...da se počutite bolj samozavestne. Sicer pa končujem debato z vami, ker se ne želim več spuščat na vaš nivo! pa lep večer in kak strokovni članek ali knjigo o Romih preberite, da boste šli tudi vi s svetom naprej!

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.04.2018 ob 19:37 paver gost

      Tinka 11 ..... Ha ,ha štirje so na dobri poti alo ostalih pedsto pa na podpori leta in leta .Res imaš izjave da človeka pritisne .

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.04.2018 ob 20:00 gost

      Samo eno osebo prosimTinka, da napišeš ,kdo ima v Dolgi vasi kako izobrazbo ali kdo študira. Ti si verjetno romkinja in jih zato zagovarjaš.....

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.04.2018 ob 22:18 kata gost

      Tinka 11, kaj manjka našemu nivoju, če nam ni všeč, da nekdo brezposeln vozi boljši avto od zaposlenega neroma?

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.04.2018 ob 7:41 Tinka 11 gost

      Sem rekla, da se ne bom več oglašala ,ampak vseeno ne morem mimo nekaterih vaših veleumnih izjav,tako da: Gost paver in gost 20:00, , delata lih to kar sem napisala: ičeta dlako v jajcu. Dolga vas- ne vem, za Puščo, Vanča vas, par vasi na Goričkem vem , da premorejo kar nekaj diplomantov, ampak to ni važno, važno je da vi vidite da jih ni v Dolgi vas! A veste, da tudi v veliko "čistih slovenskih vasi" ,nimajo nobenih študentov, diplomantov,..aja to ni važno! In kot sem že napisala : stric Google marsikaj pametnega ve! Vprašajtega-naj vas ne bo sram! gost -kata- vašemu nivoju manjka to, kar nam pripisujete. Tudi veliko neromov ne dela in vozi boljše avtomole, kot jaz,ki delam. In naj jaz zdaj zaradi tega tebe in ostale nestrpne komentatorje krivim in žalim? Ne, nebom, ker se ne spuščam na vaš nivo! Upam, da razumeš! Zdaj pa res končam! Pa lep naš praznik!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.04.2018 ob 12:05 crknjeni picek gost

        Tinka 11 .......... Še vedno ogromno romov živi od našega dela to ne pozabi in ne zagovarjajte se vsi v en glas .Nikoli vam ni bilo za delo in vam ne bo to je pač prioriteta in zakoreninjenost pri vas . Končno pa za kaj bi en delal za 700 € če z otroškim dodatkom in socialno podporo ena družina dobi po 1.200 € na mesec a ni tako zagovornica svojih ?

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      08.04.2018 ob 7:53 Šola gost

      Zdaj pa Tinka povem,da delam 30let v šolstvu in do zdaj v mojem delovnem stažu, je bila samo ena romkinja prav dobra. Vse drugo lahko rečem,da groza. Da rečem koliko truda se vlaga v njih in denarja. Če bi ta denar raje v sposobne vlagali,bi Slovenija več imela od šolstva.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      08.04.2018 ob 9:05 pušča gost

      kak pravijo cigani vi samo delajte ka mo mi meli večje podpore

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.