https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Cerarjevi tekoči posli v Rakičanu – premier prijel za lopato, zasadil in zalil lipo

Rakičan, 07.04.2018 ob 11:00  

Predsednik vlade Miro Cerar, ki je državnemu zboru v sredini marca poslal odstopno izjavo in opravlja le tekoče posle, se danes mudi v Pomurju. Tukaj se je med drugim seznanil z obnovo rakičanskega dvorca in poprijel za lopato, zasadil in zalil je lipo. Ob tem je nagovoril lokalne strankarske kolege, rekoč, naj v finišu pred volitvami ne popuščajo. Večer bo zaključil na osrednji prireditvi ob svetovnem dnevu Romov v Gledališki dvorani Park.

Premier Cerar je z veliko vnemo poprijel za lopato in zasadil prvo drevo v sklopu revitalizacije rakičanskega parka. Strankarskim kolegom in zbranim je predstavil strankarske dosežke, obenem pa izpostavil prekmurske zgodbe o uspehu, kot je Lušt. Med področji, za katera ima občutek, da vladi ni uspelo narediti zadostnega premika, so čakalne vrste v zdravstvu. "Pomurje rabi spodbudo," je povedal in pohvalil lokalni strankarski odbor. "Ne mi zdaj popuščati," je dodal. "Še enkrat dobimo referendum, potem pa še volitve."

Prvi mož vlade in predsednik Stranke modernega centra Miro Cerar je pred slabim mesecem presenetil z odstopom z mesta predsednika vlade, rekoč, da „oblast vrača v roke ljudstvu“. Njegova vlada se tako pridružuje nizu predhodnih, ki so prezgodaj zaključile mandat. Kapljo čez rob njegovemu predsednikovanju vladi je pomenila odločitev vrhovnega sodišča o razveljavitvi referenduma o drugem tiru. Pozabiti pa ne gre niti sporne makete drugega tira, razpis je zaradi napake infrastrukturnega ministrstva romal v roke dražjemu ponudniku.

Cerar je predvsem ob odstopu opozarjal na ohromelost vlade ne zgolj zaradi opozicijskih nasprotnic, predvsem Janševe SDS, temveč tudi zaradi strank znotraj koalicije, predvsem Židanovih SD, in tako imenovanih „starih sil“, ki po prepričanju Cerarja onemogočajo napredek in korenitejše, a nujno potrebne spremembe. Koalicijskim partnericam je očital hudo sprenevedanje. Po oceni javnomnenjskih raziskav je podpora vladi po Cerarjevem odstopu sicer narasla, kaj to pomeni za bližajoče državnozborske volitve, pa bomo videli konec maja. Kot najverjetnejši datum državnozborskih volitev se omenja 27. maj.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2018 ob 19:52 gost

      Zalil je in pobožal konja. Kak ganljivo.

      21 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2018 ob 20:24 Realen gost

      Rezultati Cerarove vlade so vsem vidni. Brezposelnost nizka in še se izboljšuje, gospodarska rast ena najvišjih v Evropi, mladi končno dobivajo službe, ceste se gradijo. Delo je tudi napake, samo kdo jih pa ni. Kar koli kdo govori o njem je dejstvo, da se je naredilo veliko. In zasluži si še en mandat.

      42 45 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2018 ob 21:14 LDS-ovec v penziji gost

      8000 brezposelnih dobilo delo v javni upravi, 20.000 si je poiskalo dlo v tujini in to je zmanjšanje tiste opevane brezposelnosti. Kaj pa njegova predvolilna obljuba - zmanjšali bomo korupcijo, pozaprli tajkune, naredili red v sodstvu itd, PROSIM ZGORNJI PISEC pod realen, da mi to pojasniš, ker do sedaj v 4-ih letih nisem nikjer zasledil tega izkorenitvenega perečega problema. To nam je pač obljubil, da o reformah sploh ne govorimo. Pa še to, lažejo nam, kiliko siromakov so rešili z odpisom položnic za nekaj let nazaj, kar sploh ni res, ker položnice imajo veljavo zastaanosti eno leto in jih ne moreš plačati po treh letih, ker te upniki ne bodo čakali. Ali, nikjer nisem do sedaj na banki ob izplačilu pokojnine slišal nobenega upokojenca, ki bi po novem namesto 365 EUR pokojnine po novem prejel 500. To je metanje peska v oči, a si videl mogoče kak dokument, ki te povišice dokazuje?. Kak naj narod verjame, če ne vidi, no ja, tudi v Boga se verjame pa se ga ne vidi.

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2018 ob 21:56 Beloglavec gost

      Čestitke gospod Cerar, da ste končno spet obiskali Prekmurje.Upam, da ste bili lepo pogoščeni in da ste kaj lepega videli. Želimo pa si , da bi tudi kaj dobrega vi naredili za našo pokrajino.Moram pa povedati, da že kar nekaj časa nisem bil na parlamentarnih volitvah, ker sem bil razočaran nad večino zadnjih vlad. Tudi z vašo zadnjo vlado nisem bil povsem zadovoljen, čeprav moram priznati, da mi je prav vaše prizadevanje vlilo malo upanja , da smo na pravi poti.Upam, da boste uspeli še enkrat zmagati na volitvah in le pogumno naprej.Imate moj glas-SREČNO

      4 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.04.2018 ob 22:21 gost

      Realen pazi, da te gospodarska rast za dve leti ne razžalosti, na žalost, takrat bo prepozno in Sloveniji rešitve ne bo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.04.2018 ob 23:17 gost

      Nekaj pa je bilo narejenega za Prekmurje v čau te vlade, za razliko od vlad, ki so poskrbele zgolj za to, da so zapirale firme in ignorirale dejstvo, da bi bilo potrebno modernizirati infrastrukturo. - Expano - J murskosoboška obvoznica - urgentni center - krožišča in podvoz v MS - elektrifikacija železniške proge - nova žel. postaja v MS - nadaljevanje pomurskega zakona - več kot 60 pomurskih podjetij/ ustanov je prejelo nepovratna sredstva - kolesarska steza MT - Dobrovnik in en kup druge infrastrukture po občinah po Pomurju... - pa tudi Magna v MB bo verjetno prav tako priložnost za kakšnega delavca iz Pomurja

      2 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.04.2018 ob 9:00 sobočanec gost

      pa ta je povsod poleg lekar šče biti župan sadi lipe pri športnih podelitvaj je vedno cuj bog oprosti mu saj neve ka dela

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.04.2018 ob 13:01 Naci+ gost

      SRTRIC IZ OZADJA - Komentatorji navijate za različne "nove" kandidate, ki da so to in ono naredili za Prekmurje, a pozabljate na našega rojaka Milana Kučana, ki je tvegal "uhičenje", ko je odkorakal s kongresa v Beogradu, nakar se je začela slovenska pomlad. Človek "mora" zdaj delovat kot stric iz ozadja.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.04.2018 ob 20:18 gost

      Komentarji šteri ne poveličujejo Cerarja,se veselo brišejo!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.04.2018 ob 21:53 Janči gost

      sds je zakon ,vse ostalo je jamranje.Vidite kam smo prišli ljudje in še vedno podpirate,tiste ki samo sebe podpirajo,za ostale,se pa nič ne sekirajoSpametujte se že enkrat in volite tiste ki se borijo za vaše otroke.Pojdite na volišča in volite.Ti pa mi povej ,kaj bi bilo z kučanom da ne bi hotel iti v Beograt ,ali pa ne bi zapustil dvorano .

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.04.2018 ob 8:52 gost gost

      soboška wanna be smetana zbrana ob Cerarju. Le kaj jih druži? Vsak si naj odgovori sam... :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.