https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite v polfinalni obračun z ACH

Murska Sobota, 8.4.2018  

Na današnji tretji tekmi četrtfinala državnega prvenstva za moške, ki je odločala o zadnji vstopnici za polfinale, so si zmago priigrali Sobočani. V športni dvorani OŠ I v Murski Soboti si je Panvita Pomgrad priigrala zmago proti Mariboru s 3:0 (19, 26 ,24) in si s tem prislužila vstopnico za polfinale državnega prvenstva, kjer jo čaka ACH Volley. 


Tekmo so s servisom odprli odbojkarji Maribora in to z asom Crnjanskega. Ekipi sta se izmenjevali v vodstvu in na prvi tehnični odmor so z minimalno prednostjo odšli domači odbojkarji Panvite Pomgrada. Po servisu Javornika so se domači odlepili od Mariborčanov, v napadu sta bila uspešna Bogožalec in Flisar nakar je odreagiral Škorc in posegel po polminutnem odmoru pri rezultatu 12:8. Panvita Pomgrad je dobila prvi  tehnični odmor z rezultatom 16:12. Domači so prednost držali na varnem in jo povečevali. Pri 20:14 je gostujoči trener posegel po drugem polminutnem odmoru, nakar so si gostje prigrali tri točke in na domači strani je Topovšek prav tako vzel polminutni odmor, domači odbojkarji Panvite Pomgrada pa so zatem prvi niz odločili v svojo korist z rezultatom 25:19.

Drugi niz so bolje pričeli odbojkarji Panvite Pomgrada ter povedli 2:0, Mariborčani pa so po uspešnem napadu Detele izenačili na 2:2. Gledali smo izenačeno odbojko vse do prvega tehničnega odmora, katerega so z minimalno prednostjo po močnem servisu Rojnika dobili odbojkarji Panvite Pomgrada. Panvita Pomgrad je bila prek Gruta in Flisarja uspešna v napadu in povedla s 12:9, Mariborčani se niso dali in so prek Umeroviča rezultat znižali ter po dobro postavljenem bloku izenačili na 13. točki. Po prvem polminutnem odmoru je posegel Topovšek, da zaustavi nalet Mariborčanov. Na Mariborski strani je bilo nekaj nejevolje zaradi dosojene točke Panviti Pomgrad, za kar je Škorc prejel rumeni karton. Odbojkarji Maribora so po napaki domačega bloka odšli na drugi tehnični odmor z minimalno prednostjo. Za izenačenje na 16. točki je z lepim napadom poskrbel Bogožalec. Grut je izenačil na 18. točki. V nadaljevanju smo gledali izenačeno tekmo vse do 20. točke, nakar so gostje po dobro postavljenem bloku povedli za dve točki, za znižanje rezultata pa je poskrbel Flisar in po njegovem servisu je sledilo izenačenje na 22. Izenačeno je bilo tudi na 23. in 24. točki. Po lepi akciji Gruta je Panvita Pomgrad povedla, a gostje so spet izenačili na 25. in 26. točki. Flisar je poskrbel za vodstvo 27:26 in po napaki gostujočega napada je Panvita Pomgrad povedla ter dobila tudi drugi niz za vodstvo z 2:0 v nizih.  

Tretji niz so bolje odprli domači odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so povedli s 5:2 in so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Gostje so uspeli rezultat izenačiti na 11. točki in Topovšek je vzel prvi polminutni odmor. Z minimalno prednostjo so gostje odšli na drugi tehnični odmor. Po uspešnem napadu Crnjanskega so gostje povedli za tri točke, nakar je Topovšek vzel drugi polminutni odmor in domači so rezultat zmanjšali na 19:20. Po polminutnem odmoru je posegel tudi Škorc. Gostje so ponovno povedli za dve točki in sledilo je izenačenje Rojnika na 23. točki in Škorc je posegel po drugem polminutnem odmoru. Na servisu je Saša Ratkai zamenjal Bogožalca in domači so povedli za točko, vendar so gostje prek Pleseca takoj izenačili, a Panvita Pomgrad se ni dala in je povedla za točko, zatem pa je Bogožalec z neubranljivim napadom poskrbel za zmago in tako želeno vstopnico za polfinale končnice državnega prvenstva za domačine.     

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Bogožalec 14, Rojnik 12, Flisar 11, Grut 8, Javornik 4, Kasnik 2, S. Ratkai, J. Ratkai, Pečnik, Felkar, Banič, Bedrač, Hrastovec.

Točke za Maribor so dosegli:  Plesec 18, Crnjanski 16, Detela 10, Uremovič 5,  Mulec 2,  Mejal 1, Planinšič, Herman, Vrabl, Košenina, Herman, Križman, Virtič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.04.2018 ob 22:35 delllboy gost

      dobre fotke.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.04.2018 ob 23:00 gost

      dobra igra in vzdušje

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.04.2018 ob 7:10 gost

      redno ste jih razmazali!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.04.2018 ob 20:46 gost

      BJAVO POJGE.... KAK BI FAJN BILO CE BI BILI PJVI... AMEJIKA... PA POHANI SENDVIC Z PAPJIKO PA PAJADAJSON...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.