https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Otoku ljubezni obeležili svetovni dan zdravja

Ižakovci, 09.04.2018 ob 15:00  

V nedeljo, 8. aprila, so v Ižakovcih na Otoku ljubezni, obeležili svetovni dan zdravja. Obiskovalci so lahko spremljali zanimiv kulturni program, sodelovali v meritvah krvnega tlaka in sladkorja ter se razgibali ob vajah s fizioterapevtko.

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Tema letošnjega dneva zdravja 2018 je Zdravje za vse. Dan so obeležili tudi v Ižakovcih, na Otoku ljubezni. Obiskovalce je nagovorili župan občine Beltinci, Milan Kerman, diplomirana medicinska sestra Jožica Jakob pa je obiskovalcem namenila nekaj besed o zdravem načinu življenjenja.

Župan Občine Beltinci Milan Kerman je povedal, da se veseli, da se tradicija srečanja na Otoku ljubezni, ob svetovnem dnevu zdravja, nadaljuje, izrazil pa je tudi razočaranje, da Javni inštitut za javno zdravje, dnevu in dogodku ne daje večjega pomena. "Takšno skupinsko srečanje je nekaj drugačnega, saj lahko skupinsko izvajanje vaj nekoliko dvigne voljo do gibanja, zato tudi v občini še naprej spodbujajo ta dan."  Župan je še povedal, da se mu zdi preventiva za zdravo življenje zelo pomembna, saj moramo poskrbeti, da nekaj naredimo zase, za svoje telo in življenje. "Če želimo, da bo naše telo teklo "kot namazano", moramo poskrbeti, da mu nudimo dovolj energije za to."


Sledil je bogat kulturni program, kjer  so nastopali otroci Vrtca Beltinci, enota Ižakovci, Veteranska folklorna skupina in Tamburaška skupina KUD Beltinci.

Obiskovalci so se ob koncu kulturnega programa razgibali z različnimi vajami, ki jih je vodila višja fizioterapevtka Metka Vlaj, prav tako pa so si lahko na stojnicah izmerili pritisk in vrednost sladkorja v krvi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.04.2018 ob 16:37 gost

      ta "odrska" je zmagovalka dneva!

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.