https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Lutke zabavale občinstvo v Ljutomeru

Ljutomer, 10.04.2018 ob 13:00  

Regijsko srečanje lutkovnih skupin, pod naslovom Lutka, lutkica se je odvijalo v Domu kulture Ljutomer. Prireditev je organiziral Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti območne izpostave Ljutomer.

Iz Murske Sobote se je predstavila skupina Zajčki Vrtca Murska Sobota z igro Medvedkova knjižnica ter skupina Sončki z igro Juri Muri v Afriki iz OŠ IV Murska Sobota. Mentorici Vrtca Murska Sobota sta bili Metka Kotar in Andreja Zver, mentorica iz OŠ IV Murska Sobota je bila Maja Vučko. Cicibani iz Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona so nastopili z igro Jabolko, pod vodstvom Natalije Zupančič in Martine Križan. Iz OŠ Gornja Radgona so skupina Zvezdice z lutkami uprizorile predstavo Prvič v šolo. 

Skupina Mavrica iz Vrtca Lendava je nastopila z lutkovno predstavo Miška in mesec, v madžarskem jeziku. V predstavi so imeli zelo posebne unikatne lutke, izdelane s strani Biserke Šemige. Mentorici in režiserki predstave sta bili Irma Vöröš in Timea Torh. Glasbeno spremljavo v živo je izvajala evangeličanska duhovnica Judit Andrejek iz Murske Sobote. 

OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova se je predstavila z lutkovno predstavo Sovica Oka, ki so jo uprizorile učenke 5. razreda, pod vodstvom Helene Šamperl Petrovič. Učenci OŠ Kajetana Koviča Radenci so nastopili z predstavo Veliki lov na pošast. Njihova mentorica je Renata Sporn. Iz podružnične OŠ Stogovci so se učenci predstavili z lutkovno predstavo Ko se ptički ženijo. Mentorice in režiserke so bile Simona Roškar, Vesna Vesel in Leonida Vogrinec Kolman. Skupina Neukrotljivi iz OŠ Odranci se je predstavila z igro Škrat Kuzma dobi nagrado, pod mentorstvom Gabrijele Lačen Dora.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.