https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na štiri srednje šole v Pomurju velik naval

Murska Sobota, 11.04.2018 ob 9:00  

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na spletni strani ministrstva objavilo stanje prijav na dan, 5. april 2018, za vpis v srednje šole za šolsko leto 2018/2019.

˝Posebej je določen postopek omejitve vpisa in izbire kandidatov v primeru omejitve. Pri tem se izbira kandidatov opravi v dveh krogih in sicer šola na podlagi meril, ki jih določa posamezen izobraževalni program, izbere kandidate za 90 % razpisanih mest. V drugem krogu lahko tisti kandidati, ki niso bili izbrani na šoli, na katero so prijavljeni, kandidirajo na preostalih 10 % vpisnih mest na vseh šolah, ki omejujejo vpis in na vsa še prosta vpisna mesta na šolah, ki nimajo dovolj prijavljenih kandidatov. Najkasneje do 25. aprila 2018, lahko kandidati prenesejo vpis na drugo srednjo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do 25. aprila 2018 ne glede na število prijav, ki jih že imajo,˝ so zapisali na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. 

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je za šolsko leto 2018/2019 razpisala 8 programov. Za program avtoserviser je bilo razpisanih 26 vpisnih mest, prijavilo se je 25 kandidatov. Za program elektrikar se je vpisalo 23 kandidatov, razpisanih mest je bilo 26. Za program elektrotehnik je bilo razpisanih 28 mest, prijavilo se je 33 kandidatov. Za program inštalater strojnih inštalacij je bilo razpisanih 26 mest, prijavljenih je 6 kandidatov. Za mizarja je prijavljenih 33 kandidatov, razpisanih pa je bilo 26 mest. V program strojnega tehnika se je vpisalo 36 kandidatov, razpisanih pa je bilo 56 vpisnih mest. Za program tehnik oblikovanja je bilo razpisanih 28 mest, prijavilo se je 25 kandidatov. Tehnik računalništva je imel razpisanih 56 mest, prijavilo se je 54 kandidatov. Omejitve bi lahko bile v programu elektrotehnik in v programu mizar, ampak bo šola po dogovoru z ministrstvom lahko kombinirala oddelke, tako da ni bojazni, da bi zmanjkalo prostora.

Na Gimnaziji Murska Sobota je bilo razpisanih 102 mest, od tega jih je 18 namenjenih športnemu oddelku. Prijavljenih je 70 kandidatov za gimnazijo in 27 kandidatov na športni oddelek. Do omejitev bi lahko prišlo na športnem oddelku.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer bo v prihodnjem šolskem letu sprejela 112 novih gimnazijcev, 28 dijakov predšolske vzgoje in 28 dijakov umetniške gimnazije (smer gledališče in film). Na program gimnazije se je vpisalo 86 kandidatov, na program predšolske vzgoje 27 kandidatov in na program umetniške gimnazije 27 kandidatov. 

Na Ekonomski šoli Murska Sobota so razpisali 28 vpisnih mest za program ekonomska gimnazija, vpisalo se je 16 kandidatov. Na program ekonomski tehnik se je prijavilo 33 kandidatov, razpisanih pa je bilo 28 mest. V program logistični tehnik se je vpisalo 8 kandidatov, vpisnih mest je bilo 28. V programu prodajalec je bilo razpisanih 26 vpisnih mest, prijavilo se je 17 kandidatov. Omejitev bi lahko bila v programu ekonomski tehnik, a ima šola možnost dogovora z ministrstvom glede kombiniranja oddelkov.

Na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota so za program zdravstvena nega razpisali 84 vpisnih mest, prijavilo se je 88 kandidatov. V program kozmetični tehnik se je prijavilo 33 kandidatov, vpisnih mest pa je 28. V programu bolničar-negovalec je bilo razpisanih 26 mest, prijavilo pa se je 5 kandidatov. Omejitev bi se lahko pojavila v programu kozmetični tehnik in v programu zdravstvena nega.

Na Biotehniški šoli Rakičan so za šolsko leto 2018/2019 razpisali 3 programe. Za program gospodar na podeželju je bilo razpisanih 26 mest, prijavilo se je 11 kandidatov. Za program kmetijsko-podjetniški tehnik je bilo razpisanih 28 vpisnih mest, prijavilo se je 11 kandidatov. V program pomočnik v biotehniki in oskrbi se je prijavilo 7 kandidatov, razpisanih pa je bilo 16 vpisnih mest. 

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci so za program gastronomski-turistični tehnik razpisali 56 vpisnih mest, prijavilo se je 11 kandidatov. Za program gastronomske in hotelske storitve so razpisali 26 vpisnih mest, vpisalo se je 16 kandidatov. 

Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi bodo v šolskem letu 2018/2019 izvajali 8 programov. V programu gimnazije je bilo razpisanih 32 vpisnih mest, prijavilo se je 11 kandidatov. Nudijo še sedem programov, na vsakem je bilo razpisanih 16 prostih mest: ekonomski tehnik (prijavljeni 4 kandidati), elektrikar (prijavljeni 3 kandidati), kemijski tehnik (prijavljenih 8 kandidatov), mehatronik operater (prijavljenih 8 kandidatov), oblikovalec kovin-orodjar (prijavljen 1 kandidat) in prodajalec (vpisanih 9 kandidatov). V programu strojni tehnik pa so zasedli vseh 16 vpisnih mest. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2018 ob 15:55 gost gost

      To o omejitvah pišete na pamet. Srednje šole so financirane glede na število dijakov in bodo naredile vse, da se bodo vsi prijavljeni lahko tudi vpisali.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.