https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Prekmurka na vrhu mestne uprave Mestne občine Maribor

11.04.2018 ob 6:00  

Nova direktorica mariborske mestne uprave, v mandatu župana Andreja Fištravca, bo Prekmurka Mateja Cekić, do zdaj višja uradnica v občinskem uradu za finance.

Sobočanka Mateja Cekić je sicer magistrica ekonomskih ved. Na Mestni občini Maribor je zaposlena na Uradu za finance in proračun. Od leta 2013 do nastopa vršilke dolžnosti je bila vodja računovodstva, vsa leta pa je sodelovala pri sestavi proračuna in rebalansa mariborske občine. Podobna naloga jo čaka v prihajajočih dneh, saj bo sodelovala tudi pri načrtovanem rebalansu za letošnje leto.

Kot svojo primarno nalogo je Cekićeva izpostavila nadaljevanje aktualnih projektov. 

Mandat predčasno sklenil Simon Štrancar

Štrancarju, ki na občini ostaja do 22. maja, po sporazumni prekinitvi delovnega razmerja odpravnina ne pripada. Bo pa še naprej ostal član nadzornega sveta Mariborskega vodovoda.

Mariborski župan Fištravec in Štrancar, ki se vrača v svoje podjetje, razlogov za razhod nista želela komentirati. Je pa Fištravec v govoru izpostavil primer EON Reality, saj jih je motila dvojnost, da je na eni strani gospodarstvo, na drugi mestna uprava.

Kot zanimivost velja omeniti, da je v času županovanja Fištravca, Štrancar že peti direktor, ki je predčasno zapustil mariborsko mestno občino.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.