https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Uresničite sanje Ljutomerčanki Jessici Jagec ...

10.05.2011 ob 0:44  

Ljutomerčanka Jessica Jagec, ki je že od januarja na izmenjavi v Veliki Britaniji na Winchester school of art and design, se loteva novih izzivov. Prijavila se je na izbor Garmz fashion award, kjer se ji v primeru zmage obetajo nagrade, ki so sanje vsakega oblikovalca, zato jo tudi vi lahko podprete z glasovi.

Garmz fashion award je izbor, ki daje možnost mlajšim oblikovalcem za serijsko proizvodnjo in preboj v širši svet. Oblikovalci lahko sodelujejo s svojo kolekcijo (Collection contest) in z ilustracijami (Sketch contest). Jessica Jagec tako sodeluje s kolekcijo, kjer jo je navdihnil živalski svet. Kot pravi, je bila zelo navdušena, ko je opazila ta natečaj, sam vpis za sodelovanje pa je dokaj kompleksen in se ne more prijaviti vsakdo, saj zahtevajo določene izkušnje.

Razlog za prijavo tiči predvsem v nagradah in tudi v prepoznavnosti. "Res bi si želela, da se moja kolekcijska izdela serijsko, kar obljublja nagrada," komentira mlada oblikovalka. Poleg serijske izdelave kolekcije je namreč prvemu mestu dodana distribucija izdelkov kolekcije po celem svetu, enotedenski izlet v London, izlet v Pariz in predstavitev kolekcije na EVOQUE zabavi v Berlinu.

Ob predstavitvi kolekcije živalski vrt ogledalo več kot 5000 ljudi

Na natečaju Garmz fashion award Jessica sodeluje z aktualno kolekcijo Glam of nature. Do sedaj je to njena najbolj izpopolnjena kolekcija, ki je bila narejena ob prihodu družine alpak v Živalski vrt v Ljubljano. Hotela je prikazati kolekcijo, ki bi ljudi asociirala na naravo in živali, zato je za barvno paleto izbrala barve živali savane.


In kako to, da so jo navdihnile živali? Kot pojasnjuje, je zelo velika ljubiteljica živali in ji je ta tema zelo pri srcu. Predstavitev modne revije, ki je potekala v Živalskem vrtu v Ljubljani, je bila zelo uspešna, Jessica pa si je želela, da kolekcija sovpada, da je res narejena za ta namen in da je to tudi razvidno. "Bila sem zelo vesela, da sem lahko sodelovala v dobrodelne namene in si je tisti dan živalski vrt ter modno revijo ogledalo več kot 5000 ljudi," nam pojasni z velikim veseljem.

Sanjski prodor v tujino

Ob preletu spletne strani natečaja je razvidno, da se je prijavilo veliko oblikovalcev in, kot meni Jessica, so nekateri zelo dobri, zato je konkurenca huda, štejejo pa le glasovi, saj ni strokovne žirije, ki bi ocenjevala. Če bi zmagala na tem natečaju, bi se Jessici uresničile sanje. To bi zanjo pomenilo prodor v tujino ter predstavitev celemu svetu, glede na to, da se izvajajo revije po Nemčiji.

Glasovanje poteka do 15. maja, zato je za Jessicino čim večjo podporo potrebno glasovati čim prej. Zanjo lahko glasujete TUKAJ, kjer se lahko prijavite preko Facebooka. "Glasovanje vzame dve minutki in je sila preprosto. Vsakega glasu bom zelo vesela," zaključuje Jessica.

KLIK DO GLASOVANJA ZA JESSICO

Foto: Tanja Zrinski, Ana Gregorič

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. saraa
      10.05.2011 ob 16:53 saraa

      Oddano!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.